Főoldal > SZÉPSÉG > Spórolj, baby! Így szerezd be olcsóbban, amire vágysz!

Spórolj, baby! Így szerezd be olcsóbban, amire vágysz!

spórolj
0

Írta: and

Június 2-án újra Wellness nap! Trendmutató sportesemény csupán 600 forintért, amin neked is ott a helyed! Ha rászánod az időt, megtalálhatod a módját, hogy ne kelljen a spórolt pénzed nagy részét elköltened, mégis megszerezd, amire vágysz! Legyél eBay-szakértő! A Vatera, a TeszVesz és az eBay is igazi kincseskamra, ha olcsón akarsz extra cuccokhoz jutni. Van […]

Június 2-án újra Wellness nap! Trendmutató sportesemény csupán 600 forintért, amin neked is ott a helyed!

Ha rászánod az időt, megtalálhatod a módját, hogy ne kelljen a spórolt pénzed nagy részét elköltened, mégis megszerezd, amire vágysz!

Legyél eBay-szakértő!

A Vatera, a TeszVesz és az eBay is igazi kincseskamra, ha olcsón akarsz extra cuccokhoz jutni. Van ezeken az oldalakon minden, amit csak el tudsz képzelni, a te dolgod, hogy megkeresd közöttük a gyöngyszemeket! Kicsit olyanok, mint egy virtuális turkáló. Ha a hazai oldalakon már szuperül eligazodsz, esetleg ha különleges, itthon nem kapható dolgokat keresel, böngészd át akár több ország eBay-kínálatát. Találhatsz eredeti Gucci táskát, olasz tésztakészítő gépet és dedikált DVD-t is, ha épp arra vágysz. A használathoz nem árt a nyelvtudás, mert a termékek mellett is csak angol leírást találsz, a többi téren azonban kapsz segítséget, ugyanis az eBay magyar nyelvű honlappal és ügyfélszolgálattal segít, ha kezdő vagy. Egyik nagy előnye, hogy bár tulajdonképpen az üzlet két személy között jön létre, vitás kérdésekben jogorvoslatot biztosítanak.

Hozd ki belőle a maximumot!

– Nem csak a termék kategóriája, márkája, de még színek alapján is tudod szűkíteni a keresést!
– A fizetés kifejezetten biztonságos, PayPal rendszerrel történik. Rendelés előtt létre kell hoznod egy eBay-számlát (ez néhány lépésben, egyszerűen megoldható). Miután igazolod, hogy a bankkártyád hiteles, erre a számlára töltesz pénzt, és innen tudod utalni a rendelt dolgok árát. Ezzel elkerülöd, hogy a bankkártyád adataihoz bárki hozzáférjen.
– Még biztonságosabb, ha a bankodnál igényelsz internetes bankkártyát, amit csak elektronikus, netes vásárlásokhoz tudsz használni.
– Ha véletlenül nem érkezik meg időben, amit rendeltél, vagy minőségi kifogásaid vannak, 14 napon belül jelezheted a problémát az ügyfélszolgálaton, és visszaigényelheted a pénzed.
sporolj2.jpg ()– Ne lepődj meg, ha postázási költségnek nagyobb összeget jelölt meg az eladó, mint amennyi bélyeget a csomagra ragasztott. Rászámolja ugyanis a postázásra fordított energiát, az időt és a csomagolóanyagot is.
– Amikor keresgélsz, állítsd be előre a célországot, ilyenkor már rögtön a ténylegesen fizetendő postaköltséget látod. Ha egy eladótól több terméket is megvennél, ne egyenként fizesd ki őket, mert akkor tételenként számolja a postaköltséget. Többnyire minden eladó ad engedményt a postaköltségből, ha több dolgot vásárolsz.
– Ha licitálsz, állítsd be az aukciófigyelőt, ami – csakúgy, mint a Vaterán – automatikusan emeli a tétet, ha más is ráígér. Be tudsz állítani maximumértéket is.
– Licitbe sosem szabad túl korán beszállni, napokkal korábban pláne nem, mert ezzel csak felvered az árat. Ha az aukció vége mondjuk két nap múlva esedékes, a termékre állítsd be a figyelőt (watch), ezzel csak megjelölöd magadnak. Csak a végén szállj be a harcba.
– Még több tuti tipp: ebay.blog.hu

Közösködj bátran – indul a kuponakció!

Sushivacsora, fogfehérítés, négycsillagos wellnesshétvége? Az online közösségi vásárlási oldalak alapgondolata egyszerű: ha többen vásárolunk, nagyobb a kedvezmény. Hatalmas – akár 60-80 százalékos – engedménnyel tudod megszerezni a kiválasztott terméket vagy szolgáltatást, és miután átutalod az árát, egy kupont nyomtathatsz ki magadnak, amit megadott határidőn belül lehet beváltani. A kuponos cégek közvetítő partnerek, akik a különféle szolgáltatásokat, termékeket összegyűjtik neked. Annak ellenére, hogy nem ők az eladók, garanciát vállalnak, és a pénzed is visszadják, ha valami bonyoldalom adódik.

Itt böngéssz: www.bonuszbrigad.hu, www.kuponvilag.hu, www.arbaratok.hu, www.kuponmania.hu, www.kuponbirodalom.hu

Hozd ki belőle a maximumot!

– Az egyes cégek oldalán meg tudod jelölni a várost, amelyben az akciókat követni szeretnéd.
– Ha egy általad meghívott barátod regisztrál bármelyik hazai kuponos oldalon, azonnal kapsz ezer forint költőpénzt.
– Iratkozz fel a kuponoldal hírlevelére, hogy mindennap átolvashasd az akciókról szóló híreket, illetve már okostelefonos alkalmazást is letölthetsz a kuponozáshoz!
– Nagyon figyelmesen olvasd el a kisbetűs részt. Az éttermek például gyakran kötik előzetes asztalfoglaláshoz a beváltást, és a szállodák esetében is jellemző, hogy csak bizonyos időszakokra (például csak hétköznapokra) vonatkozik a kedvezmény.
– Ha bérletet veszel egy szolgáltatásra, például ötalkalmas masszázsra, olyat válasz, amelynél a bérlet menet közben átruházható és nem névre szóló. Így ha szükséges, odaadhatod a barátnődnek, és nem vész kárba.
– Bizonyos kezeléseknél, mint a fogfehérítés, fogszabályzás, légy nagyon élelmes, és kérdezz rá, mi van akkor, ha az állapotfelmérésen kiderül, hogy nem vagy rá alkalmas. A legtöbb esetben visszaadják a kupon árát, de nem árt az óvatosság.
– Minden kupont csak a feltüntetett időszakon belül lehet felhasználni. Ha olyan kupont veszel, amelyből több mint 50-et eladtak, semmiképp ne várd meg a beváltással az utolsó hetet, mert esetleg nem lesz szabad hely. Kérj azonnal időpontot, vagy írj be a naptárba figyelmeztető időpontot.

Miért olcsóbb kuponnal?

Tóth Vera közgazdász szerint nem kell bizalmatlannak lenned a magas kedvezmények miatt. „A kuponos weboldalon való megjelenés ingyenes hirdetési lehetőség, melynek követhető a nézettsége. Ha jó a szolgáltatás, és a vendég elégedetten távozik, remélhetően visszatér majd, és törzsvendéggé válik – az uborkaszezon egész jól átvészelhető így, ezért éri meg a cégeknek. Az összegen, amelyet te fizetsz, a kuponcég és a szolgáltató osztozik általában fele-fele arányban. Ráadásul a kupont azonnal kifizeted, de gyakran csak 3-4 hónap múlva használod fel (csak ekkor utalják át a szolgáltatónak), így az a kuponos vállalkozás számláján kamatozik. Ezért is jó üzlet nekik.”

Hasonlíts a legjobb árért!

Ha a tökéletes hajvasalót keresed, ki sem kell mozdulnod otthonról: a neten megtalálod a legjobbat és a legolcsóbbat. Az árösszehasonlító oldalakon nemcsak azt látod, hogy a termék melyik webshopban olcsóbb, hanem azt is, mennyire számít megbízhatónak az adott webáruház, és mi a véleménye a fórumozóknak a termékről. Az ilyen oldalak azonban mindig csak tájékozódási célt szolgálnak, hiszen a tényleges vásárlás a konkrét cég webshopján keresztül történik, így a termék minőségéért, a garanciáért, az aktuális árért már az felel. Itt böngéssz: www.arukereso.hu, www.argep.hu, www.kirakat.hu, www.olcsobbat.hu

Hozd ki belőle a maximumot!

– Nem csak árakat, termékteszteket, tippeket és webes vásárlási tanácsokat is kapsz, illetve elolvashatod mások véleményét a fórumokon.
– Figyeld meg az árváltozásokról tájékoztató diagramokat is, amelyek a termék múltbéli árait mutatják – a legalacsonyabbat és a legmagasabbat is az elmúlt fél évben. Az elektronikai termékeknél ugyanis a megjelenés után szinte biztosra vehető az árcsökkenés (ahogy az autód értéke is azonnal csökken, ha kijössz vele a szalonból). Az Árgép.hu oldalon létezik például árfigyelő szolgáltatás, ahová beírhatod a számodra elfogadható árat, és ha ezt eléri a választott termék, a rendszer e-mailben értesítést küld neked.
– Az Árukereső.hu egyik extra szolgáltatása, hogy össze van kötve a Vatera portállal, ahol a régi eszközödet rögtön el is adhatod.

Gyűjts pontokat!

A legtöbb cégnek, könyvesboltnak, drogériának, benzinkútnak már van törzsvásárlói kártyája. Nevezhetjük hűségkártyának, pontgyűjtő kártyának – a lényeg ugyanaz. A vásárlásaidért cserébe hol pontokat adnak, hol pecséteket, kuponokat, vagy bizonyos pontmennyiség után állandó kedvezményt (általában 5 százalékot). Nem tűnik jelentősnek, de ne feledd: sok kicsi sokra megy! A kártyákat ingyen igényelheted (alig pár perc alatt), és ettől még nem kell mindig ott vásárolnod vagy tankolnod.
Hozd ki belőle a maximumot!
– Mindig nézz szét a márka honlapján, amelyhez hűségkártyád van, és iratkozz fel a hírlevelükre, hogy értesülj az akciókról, kedvezményekről. A Facebook-oldalukat is lájkold – vannak olyan akciók, amelyeket csak itt tesznek közzé.
– Ha a regisztrációnál kérik például a születési adataidat, ne titkolózz, nyugodtan add meg őket. Bizonyos kártyák esetében ha a születésnapodon vásárolsz, automatikusan dupla pontot írnak jóvá.
– A mobiltelefonodhoz tartozó hűségkártyát is érdemes nagy becsben tartanod, és elolvasni a társaság honlapján, hová biztosít kedvezményes belépést, mert a T-Mobile-nál például bizonyos mozikba hétköznap akár 15 százalékkal olcsóbban is jegyet válthatsz.

Böngéssz tovább!

Utazás, napszemüveg, ruha, parfüm… Léteznek olyan weboldalak, ahol csak egy-két napig, egy termékcsaládba tartozó dolgokhoz tudsz jelentős kedvezménnyel hozzájutni, majd változik a kínálat. A vásárlás mindig regisztrációhoz kötött, de megéri. Például itt keresgélj: www.csak1nap.hu, www.fashiondays.hu, www.brands.hu

Szerelemcsütörtök, dobszerda

Már napok szerint is várhatod az akciókat – a Torkos Csütörtököt senkinek sem kell bemutatni, azóta pedig már van Borszerda is. De szerdánként a Bookline könyváruház is jelentős árleszállítással adja a könyveit, a legújabb pedig a Zöld Hétfő, amelyhez olyan webes cégek csatlakozhatnak, amelyek minden hónap első hétfőjén ingyenes szállítást garantálnak. Például itt keresgélj: www.torkoscsutortok.hu, www.borszerda.hu, www.bookline.hu, www.zoldhetfo.com

Hasonlóan szuper cikkeket olvashatsz a legújabb Maxima magazinban, a címlapon Ördög Nórával!


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X