Főoldal > SZÉPSÉG > Pár lépéssel a gyönyörű lábakért

Pár lépéssel a gyönyörű lábakért

körömlábpedikűr
0

Írta: and

A szépen lakkozott lábkörmök csábítóak tudnak lenni, ám egy komplett pedikűrrel semmi sem ér fel. Ha ezt lábmasszázzsal kombinálod, akkor pedig csökkentheted a fájdalmat, a stresszt és javíthatod a keringést is. Első lépés: előkészítés Kezdd azzal, hogy acetonmentes lemosóval eltávolítod az eddig viselt körömlakkot. Biztosan hallottad már, hogy az aceton kiszárítja a körmödet, de azt […]

A szépen lakkozott lábkörmök csábítóak tudnak lenni, ám egy komplett pedikűrrel semmi sem ér fel. Ha ezt lábmasszázzsal kombinálod, akkor pedig csökkentheted a fájdalmat, a stresszt és javíthatod a keringést is.

Első lépés: előkészítés

Kezdd azzal, hogy acetonmentes lemosóval eltávolítod az eddig viselt körömlakkot. Biztosan hallottad már, hogy az aceton kiszárítja a körmödet, de azt talán még nem, hogy a folyékony készítmény belélegzése sem túl egészséges: irritálhatja a torkodat, de még a pulzusodat is növelheti.

Második lépés: formázás

Használj körömcsipeszt, hogy lerövidítsd a körmeidet, majd reszelővel igazítsd a kívánt formára. Válassz üvegből készült reszelőt, ami kíméletesebb és fertőtleníteni is egyszerűbb.

Harmadik lépés: áztatás és puhítás

Ne hagyd ki az illatos vizes lábáztatást, hiszen legalább olyan hasznos, mint amennyire pihentető: felpuhítja a bőrkeményedést, amit utána sokkal könnyebb eltávolítani. Önts a vízbe természetes hatóanyagokkal dúsított fürdősót, vagy cseppents bele egy keveset a kedvenc illóolajodból: levendulát, ha lazítani szeretnél; borsmentát, ha felfrissülnél.

pedicure2.jpg ()Negyedik lépés: reszelés

Áztatás után távolítsd el a bőrkeményedést habkő segítségével. Pengét inkább ne használj, hiszen nehezebb tartani a megfelelő szöget, ha saját magadon végzed a műveletet, így könnyen megvághatod magad.

Ötödik lépés: hidratálás és masszázs

Öblítsd le a lábad, majd dörzsölj a bőrödbe hidratáló lábkrémet – igyekezz a bio- vagy natúrkozmetikumok közül választani. A krémmel együtt jó alaposan masszírozd át a lábfejedet, egyenként legalább 5 percen keresztül: a hüvelykujjadat használva gyúrd át a talpad közepét, majd kifelé haladva lazítsd el a feszült izmokat.

Hatodik lépés: a lakkozás előkészítése

Ne vágd, hanem óvatosan told vissza a körömágybőrt egy pálcika segítségével, a vágásnál ugyanis könnyedén felsértheted a bőrt, különböző fertőzéseket és gyulladást okozva ezzel. Ezután vigyél fel a körmeidre egy réteg alapozólakkot, válassz olyat, ami körömerősítő hatóanyagokat is tartalmaz. Hagyd száradni legalább 1-2 percig.

Hetedik lépés: lakkozás

Kenj a körmeidre két réteg lakkot, de várd meg, amíg az első réteg legalább egy kicsit megszárad. Kerüld a dibutil-ftalát (DBP), toluol és formaldehid tartalmú körömlakkokat, ezek az anyagok ugyanis nagy dózisban ártalmasak lehetnek. Amikor az utolsó színes réteg is megszáradt, befejezésként vigyél fel UV-szűrős fedőlakkot.

+ 3 szalontipp, ha nincs kedved otthon pedikűrözni:

1. Nézz körül! Ha nincs feltakarítva a padló, talán körömlakkszárító és az egyéb eszközök sem tiszták. Keresd a friss működési engedélyt is, aminek jól látható helyen kell lennie.

2. Kérdezd meg, hogy mivel fertőtlenítik az eszközöket! A túlnyomásos gőz sterilizáló a legjobb, azonban a fertőtlenítőben való áztatás csak akkor hatékony, ha az oldat friss.

3. Légy körültekintő a lábáztatás előtt! Győződj meg róla, hogy az áztatóedényeket minden vendég után alaposan kitisztítják, különben baktériumok maradhatnak a felületén.

Fotó: Profimedia – Red Dot

Vásárolj úgy, ahogy Neked a legjobb! Új online drogéria indult!

Így segítsd a méregtelenítést és az emésztést!

4 lépés az egészségért, 4-es szám a szerencséért


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X