Főoldal > SZÉPSÉG > Csak a ráncok után kapnak észbe a magyar nők

Csak a ráncok után kapnak észbe a magyar nők

arcápolásszépség
0

Írta:

Egy friss magyarországi piackutatásból kiderült, hogy a nők több mint fele egyáltalán nem vagy

Egy friss magyarországi piackutatásból kiderült, hogy a nők több mint fele egyáltalán nem vagy rendszertelenül használ arckrémet, és leginkább a fiatalok mellőzik és hanyagolják az arcápolást.

A magyar nők 60%-a rendszertelenül használ arckrémet – derült ki a legújabb felméréséből, mely szerint a nők közel 30%-a egyáltalán nem ápolja arcbőrét, további 30%-uk pedig csak havonta vagy hetente néhányszor, amikor éppen eszébe jut.

A kutatásból az is kiderült, hogy az érettebb korosztály képviselői már jobban odafigyelnek bőrük állapotára. Míg a 20-as éveiben járó nők mindössze 22%-a szán időt a rendszeres arcápolásra, addig a harmincasok közel 40%-a, a negyvenes éveikben járó nők közel fele mindennap figyelmet fordít arcbőrére, 50 fölött pedig a nők 57%-a használ napi rendszerességgel arckrémet.

arc2.jpg ()„Az arcbőr tudatos ápolását már fiatalon fontos lenne elkezdeni, hiszen a bőr öregedése 25 éves korban megindul, a környezeti ártalmak elleni védelem pedig minden korban fontos” – emelte ki az eredmények kapcsán Fülőp Enikő, aki hozzátette, hogy amíg 20 évesen még elegendő a megfelelő arctisztítás és hidratálás, a kor előrehaladtával változnak a bőr igényei, és már több hatóanyagra van szükség.

A budapesti és a felsőfokú végzettségű nők körében a legtermészetesebb, hogy naponta kétszer, reggel és este is használnak arcápoló terméket. Ezzel szemben az alapfokú végzettségűek 36%-a egyáltalán nem krémezi az arcát.

„Sokakban talán még mindig él az a tévhit, hogy a minőségi arcápolót nem lehet megfizetni” – fűzte hozzá az eredményekhez Fülőp Enikő. Pedig ez nem igaz. Már viszonylag alacsony áron juthatunk természetes összetevőket tartalmazó készítményekhez.

Fotó: Profimedia – Red Dot


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X