Főoldal > SZÉPSÉG > Íme a legjobb időtlen szépségtippek

Íme a legjobb időtlen szépségtippek

hajsminkszépség
0

Írta:

Gyönyörű haj Ha már egy picit lenőtt a hajad, könnyen álcázhatod, ha egyenes helyett cikk-cakkban választod

Gyönyörű haj

Ha már egy picit lenőtt a hajad, könnyen álcázhatod, ha egyenes helyett cikk-cakkban választod el a frizurád.

Minden este fésüld át a hajad a gyökerektől a hajvégek felé! Ha ezt nem mulasztod el, akkor biztos lehetsz frizurád egészséges csillogását illetően.

Magad fested a hajad? Akkor a változás ne legyen túl drasztikus! A természetes hajszínedtől csak egy vagy két árnyalattal térj el!

A hajbalzsamot mindig hideg vízzel öblítsd ki (és csak a hajvégekre vidd fel), így elsimíthatod a haj felhámját és ezzel a módszerrel tuti, hogy tündökölni fog a hajad.

Kerüld el a bongyorsságot: a száraz hajat minden alkalommal széles fogú fésűvel gereblyézd át!

Ha fested a hajad, a boltokban keress szulfát-mentes sampont és kondicionálót, amelyek jóval kevesebbet tartalmaznak a festett hajra nézve ártalmas összetevőkből.

szemoldok2.jpg ()Szépséges szemöldök

Szemöldökszedés előtt puhítsd meg egy kicsit a bőrt, méghozzá úgy, egy vattakorongot meleg vízbe vagy krémbe mártasz, és ezzel simítod át a bőrt.

Arra ügyelj, hogy a szemöldökceruzával sose rajzolj túl éles vonalat, tehát egy kicsit mindig legyen tompa a ceruzád.

A rakoncátlan szemöldök megszelídítéséhez fújj egy kevés hajlakkot egy régi fogkefére, majd ezzel fésüld felfelé, kifelé tartó mozdulatokkal a szemöldököd.

Ragyogó szemek

A szemhéjfesték egész nap a helyén marad, ha a szemhéjakat a felvitelt megelőzően hidratálókrémmel és alapozóval vonod be.

A szem környékén a gyűrűs ujjaddal oszlasd el a hidratálót és a korrektort. Ezzel az ujjaddal fejted ki a legkisebb nyomást az adott területen.

Soha ne tégy szempillafestéket az alsó pillákra; „árnyékot vet” a szem alatti területre, így az sötétebbnek fog tűnni.

„Nyisd ki” a szemeidet: világos szemhéjfestékkel (mint például elefántcsontszín vagy arany) emeld ki a tekinteted, vidd fel a szempillák tövébe és a szemed belső sarkába is.

Nappalra, a lágyabb összhatás kedvéért, a fekete szempillaspirált cseréld le barnára!

Csinos pofi

A krémet vagy arctisztítót kissé felfelé irányuló mozdulatokkal oszlasd el – sose lefelé dörzsöld be. A bőr az arcon amúgy is megereszkedik az idő múlásával, nem kell erre még külön rá is segíteni.

A sminkedet könnyedén felfrissítheted úgy, hogy finoman egy papírzsepit nyomsz az arcod zsírosodásra hajlamos területeire – a homlokra, az orra, az állra. Aztán egy púderecset segítségével, leheletnyi porpúderrel hinted be az arcod ezen részeit.

A púder az egyetlen olyan sminktermék, amelyet lefelé tartó mozdulatokkal kell felvinni – méghozzá azért, hogy így elsimítsd az arcon lévő aprócska szőrszálakat.
Ha nem akarod, hogy a nap folyamán a sminked halványuljon, vagy éppen elmaszatolódjon, akkor az alapozó alá feltétlenül használj primert is.

Bájos ajkak

Úgy érzed, kicsit kipirult az arcod? Tégy fel egy feltűnő színű rúzst; egy visszafogott, semleges árnyalattal csak még jobban felhívod a figyelmet a vörös orcákra.

Megakadályozhatod az „elmászó rúzst” azáltal, hogy egy pici korrektort ütögetsz a száj körüli bőrbe.

Mosolyogj, miközben kirúzsozod a szádat – így biztos lehetsz a maximális fedésben, és a száj sarka sem fog kimaradni.

Fotó: Pinterest


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X