Főoldal > SZÉPSÉG > YouTube school: Készítsd magad videók a világhálóról

YouTube school: Készítsd magad videók a világhálóról

0

Írta:

Mielőtt befizetnéd magad bármilyen tanfolyamra, érdemes fellátogatnod a világ legnagyobb videómegoszt&oacute

Mielőtt befizetnéd magad bármilyen tanfolyamra, érdemes fellátogatnod a világ legnagyobb videómegosztó portáljára.

Márványos körmök

YouTube-felhasználó, akire rákereshetsz: Cutepolish

Cutepolish számos érdekes és könnyen megvalósítható ötlettel áll elő, már ami a körömfestést illeti. Ha szereted a színeket vagy a különleges mintázatokat, itt a cukitól az ötletesen át a szexisig mindenféle festési technikát megtalálsz. Ráadásul angoltudás sem szükséges, anélkül is könnyű megérteni, mit kell tenned. Egyik kedvencünk a márványos körömfestés, amit ki is próbáltunk (keresd Water Marble Nail Art néven). Tényleg nem bonyolult!

Hogyan? Egy üvegtálkába eressz szobahőmérsékletű vizet. Előtte celluxszal ragaszd körbe a körmeidet, hogy a bőrödre ne kerüljön a lakkból. Válassz ki három színt, és sorban cseppents egyet-egyet (mindig a közepére) belőle a vízbe. Majd fogpiszkáló segítségével gyorsan rajzolj mintát a színekbe, ezután dugd az ujjad a vízbe úgy, hogy a körmödet érje a lakk. Nagyon fontos, hogy a következő lépést ne hagyd ki, különben szétfolyik a körmödön a festék. Fújd lassan a víz felületét pár másodpercig, és mielőtt még kihúznád az ujjad, egy fogpiszkálóval távolítsd el (szedd össze) a maradék lakkot a víz felszínéről. Csak ezután vedd ki az ujjad.

Tipp: Ha nem szobahőmérsékletű vizet használsz, könnyen szétfolyik benne a lakk. Plusz érdemes sűrűbb, jó minőségű lakkot használni, mert az szebben mutat.

Kedvencünk még: Az újságmintás köröm, amire Newspaper Nail Art néven kereshetsz rá.

youtube2.jpg ()Sushi à la home

YouTube-felhasználó, akire rákereshetsz: SushiNow

A sushikészítés nem is olyan bonyolult, mint hinnéd. Főleg ha videóról lesheted el a fogásokat. A YouTube kitűnő forrása a recepteknek, és sokkal szórakoztatóbb, mint ha egy szimpla szakácskönyvet lapozgatnál. Főleg az olyan fogások elkészítésénél ajánljuk, amikor némi gyakorlatot és kézügyességet is igényel a főzés. Ilyenek lehetnek például a sütik vagy akár a sushi.

Hogyan? A hozzávalók mellett be kell szerezned egy sushikészítő bambuszlapot, amivel összetekerheted a japán finomságot. Kellenek még algalapocskák, igazi sushirizs, gyömbér és az elmaradhatatlan wasabi. Ázsiai boltokban minden kelléket és hozzávalót megtalálsz. Ezután már csak a kézügyességedben bízhatsz, a videón (Hosomaki Sushi Rolling Technique néven) egyértelműen látszik, mit kell tenned. Ne keseredj el, ha elsőre nem sikerül szépre, vagy picit vastagabb tekercsek születnek. Gyakorolj!

Tipp: Mindig nedves és tiszta késsel vágd fel a sushitekercseket, különben odaragad hozzá az alga és a rizs, és így a gondosan összetekert sushidat szétcincálja a kés.

Kedvencünk még: Ha gyakorlottabb vagy, a Kalifornia tekercset is kipróbálhatod, ami egy kifelé fordított sushitekercs. (California Roll néven találod)

Műszempilla? Nem akadály!

YouTube-felhasználó, akire rákereshetsz: Kandee Johnson

A több mint 800 ezer feliratkozót tartalmazó csatornán egy profi sminkes mutat be különböző alapfogásokat, vagy épp azt, miként sminkeld magad, hogy úgy nézz ki, mint a kedvenc sztárod. Kandee-től még azt is simán megtanulhatod, hogyan helyezz fel magadnak műszempillát (How To Apply False Eyelashes néven keresd).

Hogyan? Fogd meg a műszempillát a két végénél, és enyhén hajlítgasd meg, hogy könnyedén a szemedhez illeszkedhessen. Ha nem így teszel, nehezebben ragad fel. Majd fogpiszkálóval vagy a műszempilla ragasztóapplikátorával húzz egy vékony vonalat a ragasztóból a műszempilla tövéhez. Figyelj arra, hogy a két végére több kerüljön. Ne tedd fel rögtön, várj 10-20 másodpercet, hogy ne legyen annyira folyós a ragasztó. Ezután helyezt a szempilláid tövébe, és picit tartsd meg a kezeddel. Ne csukd be a szemed, különben összeragadhat az alsó és felső szempillasorod. Végül szempillaspirál segítségével kicsit keverd össze a műpillákat a sajátoddal.

Tipp: Kifestett szemekre, szempillákra utolsó lépésként rögzítsd a műszempillát! Hogy ne lehessen látni a vonalát, szemceruzával kihúzhatod a szemedet. Tanácsos ezt is előtte és utána is megtenned.

Kedvencünk még: Smink Marilyn Monroe-módra (Marylin Monroe’s Make Up néven). Ha kísérletezőbb kedvű vagy, és már jól megy a műszempilla felrakása, készíts magadnak  Marilynt idéző klasszikus sminket.

A cikk folytatását elolvashatod a legújabb Maxima magazinban, a címlapon Taylor Swifttel!


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X