Főoldal > SZÉPSÉG > 5 tipp, amivel elkerülheted a reggeli felpüffedt arcot

5 tipp, amivel elkerülheted a reggeli felpüffedt arcot

arcszemekszépségszépségápolás
0

Írta:

Ha reggelente felpüffedt, bedagadt szemekkel és csúf, sötét karikákkal ébredsz – ami akár

Ha reggelente felpüffedt, bedagadt szemekkel és csúf, sötét karikákkal ébredsz – ami akár allergiának is tulajdonítható – ne ess pánikba! Iktass be pár egyszerű mozzanatot a reggeli szépítkezési rutinodba, és így egy csapásra jobban és szebben fog indulni a reggeled. Liv Contreras, egy San Francisco-i szépségszalon szakértője olyan pofon egyszerű trükköket oszt meg veled, amellyel megelőzheted, és egyúttal kezelheted is a rettegett, reggelre csúnya táskákkal „díszített” szemeket és arcot. Természetesen, ha esetedben állandó és hosszantartó problémáról van szó, akkor keresd fel a háziorvosodat. De most lássuk Liv profi bőrápolási tippjeit!

Ellenőrizd az ágyadat!

Minden este tollpárnán hajtod álomra a fejed? Ha igen, akkor vedd fontolóra az ágynemű, pontosabban a párna cseréjét, mert lehetséges, hogy a párnában lévő tollak miatt alakulnak ki reggelre a problémák a szemed körül. A tollpárna helyett próbáld ki inkább a szintetikus anyagból készült ágyneműket.

Ne a zuhany alatt mosd meg az arcodat!

Furcsán hangzik, igaz? A reggeli tusolás közben történő arcmosás helyett Liv inkább azt javasolja, hogy az arcodat jéghideg vízzel mosd meg a mosdókagylónál, így is enyhíthetsz a bedagadt szemeken.

arc2.jpg ()Pakolj rá!

A szemmaszkokkal és mélyhűtött termékekkel (például mirelit termékek) kiválóan csillapíthatod a tüneteket, és jócskán visszaszoríthatod a puffadtságot.

Igyál!

Tégy egy pohár ásványvizet az éjjeliszekrényedre és reggel, amint felébredsz, hajtsd fel! Ily módon rehidratálhatod a véredényeket, amelyek mintegy megdagadnak a dehidratáltság következtében. Ezzel a reggeli pohár vízzel egy csapásra csökkentheted a szem alatti táskák számát.

És egy „csináld magad” megoldás

Liv szerint a duzzanatot úgy is legyőzheted, ha egy puhább gyümölcsből egy vékony szeletet levágsz, és ráteszed a szemeidre. A gyümölcsszeletet a helyén fog maradni, ha egy kozmetikai kendőt is ráhelyezel.

Fotó: Profimedia – Red Dot

És íme néhány extra tipp:


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X