Főoldal > SZÉPSÉG > Ragyogó bőr az ünnepekre

Ragyogó bőr az ünnepekre

ráncszépség
0

Írta:

A jó külső, a fiatalos megjelenés a hétköznapokban is fontos, de az ünnepeken különösen szeretn&

A jó külső, a fiatalos megjelenés a hétköznapokban is fontos, de az ünnepeken különösen szeretnénk a legjobb formánkat hozni. Dr. Boros-Gyevi Márta esztétikai bőrgyógyász a megoldási lehetőségekről, a gyors, hatékony módszerekről beszélt.

Módszerek a fiatalabb bőrért

A bőr rugalmasságának elvesztése a harmincas éveinkben kezdődik és ötven felett egyre gyorsabbá válik. Ehhez hozzájárul, hogy idővel csökken a kollagén és elasztin termelődése, valamint a bőr vízmegkötő képessége. A folyamatot lassítani azonban minden életkorban lehetséges. Az esztétikai bőrgyógyásszal való konzultáción dől mi, mi válhat be leginkább: a bőrcsiszolás, a dermarolleres kezelés, a lézeres arcfiatalítás, a hiarulonsav-, vagy a botox-injektálás.

Érettebb bőrre

Érett bőr esetén tartós és biztonságos eredményt hozhat a legmodernebb lézeres technika, az úgynevezett ELOS technológia, amely egyedülálló módon egyesíti a lézer és a rádiófrekvencia hatásait. A rádiófrekvencia a bőr mélyebb rétegeit felmelegítve, megsokszorozza a lézer terápiás hatását és a bőr saját kollagén termelését indítja be. A kezelés során elsődlegesen megtörténik egy színkorrekció, amely különösen rozácea, pigmentfoltok és az arcon lévő értágulatok esetén eredményez látványos változást. A lézer azonnal összehúzza a kollagénrostokat, és néhány kezelés után már az egész kollagén-szerkezet átépülését segíti, feszesítve az arc és a nyak bőrét, ezáltal éppen azt a hatást ellensúlyozza, ami az évek előrehaladtával a ráncosodást okozza. A kezelést követően van egy azonnali feszesítő hatás, azonban a havonta egyszer alkalmazott kezelések teljes eredménye kb. fél év múlva látható.

ragyogo2.jpg ()Problémás bőr esetén

A dermaroller hasonló hatást fejt ki, mint a lézeres arcfiatalítás, különösen jó választás ez kitágult pórusok, aknés bőr, illetve aknés hegek, pigmentfoltok és fokozott faggyútermelés esetén. A dermaroller egy apró tűket tartalmazó henger, melynek orvosi változatában a tűhosszúság 1,5 mm, ezáltal a bőr mélyebb rétegeibe hatol.

– Ez a kezelés kissé megterheli a bőrt, ezért 3-4 hetente ajánlható az ismétlés – mondja dr. Boros-Gyevi Márta sztétikai bőrgyógyász. – Az apró tűszúrások önmagukban is fokozzák a kollagénszintézist, de a kezelés hatékonyságát tovább lehet növelni, ha közben különféle összetételű mezoterápiás szereket (hialuronsav, vitaminok, revitalizáló anyagok) kenünk a páciens bőrére, így az apró tűszúrások helyén hatóanyag is bejuttatható. A kezelést követően egyből javul a bőr állaga, az apró ráncok elsimulnak, a hosszú távú hatás azonban kb. két hónap múlva jelentkezik, amikor beindul a kollagén szintézis. Egy 4 kezelésből álló kúra teljes hatása kb. fél év múlva lesz látható.

Kialakult ráncok ellen – gyors és látványos eredmény

A botox nevű készítmény relaxálja a kezelt izmot, így a gyakorlatilag azért nem lesznek láthatóak például a homlokráncok, mert egyszerűen nem lehet összehúzni az ott lévő izmokat. Éppen ezért azok választják elsősorban a botoxot, akiknek már kialakult ráncai vannak, jellemzően a szemöldökök közt, a homlokon, a szem körül. Ez a készítmény folyékony állagú, amelyet egy vékony tűvel, kis szúrásokkal juttatnak az izomba. A hatás általában 5-10 nappal a kezelés után látható és 4-6 hónapig tart, de az ismétlések hatására a kezelt izmok részlegesen gyengülhetnek, és a ráncképző aktivitás is lecsökken. Sokan nem tudják azonban, hogy a botoxnak van preventív hatása is, hiszen ha egy adott terület nem ráncolódik, akkor ott soha sem lesznek olyan mély ráncok, amiket már esetleg csak hialuronsavas feltöltéssel lehet eltüntetni. A hialuronsavas feltöltéssel elsősorban az orr-ajak barázdát, homlokráncokat, száj körüli ráncokat lehet kezelni, melynek hatása fél-egy évig is eltarthat és a kezelés után azonnal látható a látványos eredmény.

A megfelelő és hatékony kezelést – akár többféle kezelés kombinációját – kizárólag esztétikai bőrgyógyásszal konzultálva érdemes kiválasztani.

Fotó: Profimedia – Red Dot


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X