Főoldal > SZÉPSÉG > Az 5 legjobb tipp, hogy nyáron is egészséges legyen a bőröd

Az 5 legjobb tipp, hogy nyáron is egészséges legyen a bőröd

leégéssminkszépségszépségápolás
0

Írta: and

Maradj hidratált! A méreganyagoktól mentes test egyenlő az egészséges bőrrel. Amit eszel és iszol, az t&uuml

Maradj hidratált!

A méreganyagoktól mentes test egyenlő az egészséges bőrrel. Amit eszel és iszol, az tükröződik a bőrödön. A hőség és az izzadás pedig szárítja, ezért nagyon fontos, hogy napi 12 pohár ásványvízzel hidratáltan tartsd. Kerüld a szénsavas italokat és a dobozos gyümölcsleveket, mert ezek még inkább ártanak a testednek. Ha már unod a tiszta vizet, válassz inkább zöld teát és frissen préselt gyümölcsleveket, vagy kortyolgasd a sztárok kedvenc frissítőjét, a kókuszvizet.

Használd megfelelően a naptejet! Ne dőlj be a mítoszoknak!

Azért, hogy megóvd a bőröd a káros UV sugaraktól, fontos, hogy legalább 30 faktoros naptejet használj. A legtöbben csak a strandon vagy a vízparton kenik be magukat, mert nem tudják, hogy legalább 15 perccel azelőtt kell alkalmazni a fényvédőket, hogy kimennénk a napra. Ha érzékeny vagy zsíros a bőröd, keresd az ásványi alapú napvédő termékeket. Figyelj arra, hogy 10 és 16 óra között lehetőleg keveset tartózkodj napon, mert ez az úgynevezett csúcsidőszak, amikor a legveszélyesebb az UV sugárzás. Amennyiben hosszabb ideig vagy napon, 2-3 óránként kend be újra magad naptejjel!   

Hogyan napozzunk helyesen?

niveasun.jpg ()– fokozatosság: eleinte napi 10-20 percet tartózkodjunk teljes napfényen, majd fokozatosan növeljük a napozás idejét.

– mértékletesség: teljes napfényen tartózkodás ideje max. 1-2 óra legyen.

– faktorszám: viszonyszám, ami megmutatja mennyi időt tartózkodhatunk a napfényen leégés nélkül. Pl.: ha valaki 5 perc alatt leég, akkor 12-es faktorú fényvédővel 5×12 percig, azaz egy óráig tartózkodhat napon leégés nélkül.

Wellness Cafe tipp: A NIVEA Sun új, innovatív terméke egy olyan napozó spray, amely nemcsak megbízható UVA/UVB védelmet nyújt, hanem mentolt tartalmazó formulája révén kellemesen hűsíti is a bőrt. Az átlátszó permet gyorsan felszívódik, és nem maradnak zsíros, vagy fehér nyomok a bőrön. (Ára: 4699 Ft)

Radírozd az arcodat!

Nyáron több elhalt bőrsejt halmozódik fel, ezért ilyenkor különösen nem szabad elfeledkezni a bőrradír használatáról. Nem is gondolnád, de a nyári fakó arcszín mögött legtöbbször az elhalt sejtek állnak. Az igazán egészséges és ragyogó bőrért a megfelelő arctisztítás része egy könnyű arcradírozás is. Keresd a boltokban a gyümölcssavas hámlasztókat, de otthon is készíthetsz arcradírt zabból és tejből vagy csicseriborsólisztből és joghurtból.

bor2.jpg ()Orvosold a leégést!

Ha nem teszed meg az alapvető lépéseket azért, hogy megvédd a bőröd a káros UV sugaraktól, akkor komolyan megéghetsz, amely nemcsak időszakosan, hanem maradandóan károsítja a bőrödet. Ha leégtél, nagyon fontos, hogy a szokásosnál is többet igyál – lehetőleg mentes ásványvizet. Enyhítheti a fájdalmat egy kis hideg borogatás, tejfölös pakolás vagy organikus aloe verás gél. Ez utóbbi nagyon jól regenerálja a bőrt és gyulladáscsökkentő hatású. yvesr.jpg ()

Wellness Cafe tipp: Az Yves Rocher Andiroba diót tartalmazó testápoló szárazolaja magas omega-9 tartalma miatt igazán tápláló hatással bír, mely remekül regenerálja a napon károsodott bőrt. 99%-ban növényi összetevőkből áll, parabén-, ásványi olaj- és tartósítószer-mentes. (Ára: 2550 Ft)

Alkalmazz nyárbarát sminket!

A smink nyáron könnyen foltossá válik, a hőségnek és az izzadásnak köszönhetően. Óvakodj azonban a zsíros alapozóktól, ragaszkodj az olajmentes termékekhez! Használj mattító kompakt púdert, amely tartóssá teszi az alapozót. A szemedre vízálló szemceruzát és szempillafestéket tegyél, amely nem maszatolódik. Válassz hosszantartó rúzst, hogy ne kelljen állandóan javítgatnod. Végül, de nem utolsósorban, használj sminkfixáló sprayt is.

Fotó: Profimedia – Red Dot


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X