Főoldal > SZÉPSÉG > Lesd el az ausztrál nők hajápolási titkait!

Lesd el az ausztrál nők hajápolási titkait!

hajápolásszépség
0

Írta: and

A legjobb divattippek, hogy te is trendi legyél! Mindig is érdekelt a messzi kontinens, ahol kenguruk ugrándoznak szabadon, koal&

A legjobb divattippek, hogy te is trendi legyél!

Mindig is érdekelt a messzi kontinens, ahol kenguruk ugrándoznak szabadon, koalák élnek a fákon, és gyönyörű papagájok repkednek a levegőben? Most megtudhatod, mivel táplálják a hajukat az ausztrálok!

Ausztrál vadbarack, azaz Quandong

A Quandong az ausztrál őslakosok egyik fontos tápláléka volt. Everand tartományban a törzs női tagjai fakéregből készült tálakban gyűjtötték, majd kimagozták őket, a gyümölcshúst pedig elosztották a törzs tagjai között. Egyesek a magokat is elfogyasztották, más törzsek pedig összetörték, és hajkondicionáló olajként használták.

Aloe vera

Bár az aloe vera első ránézésre jobban hasonlít egy szúrós kaktuszbokorra, mégis a liliomok és hagymák családjába tartozik. Ahol a nyugati orvoslás nem váltotta föl teljesen a tradicionális gyógymódokat, az aloe vera az egyik leggyakrabban használt nyugtató hatású gyógynövény, a hajadat is szuperegészségessé varázsolja.

hajap2.jpg ()Avokádó olaj

Az avokádóolaj egy ehető olaj, amelyet avokádóból sajtolnak. Szakácsok is használják, mivel karakteres ízt ad az ételeknek. A szépségápolásban is keresett alapanyag hatékony gyógyító és hidratáló hatóanyagai miatt. Magas egyszeresen telítetlen zsírsav és E- vitamin tartalma miatt az egyik legegészségesebb olaj a világon.

Citromfű

A híres középkori orvos, Paracelsus az élet elixírjének nevezte, később hamuzsírral keverve pedig megalkotta a legerősebb gyógyító főzetet, a Primum Ens Melissae-t. A legendák szerint XIV. Lajos egyik orvosa kipróbálta a főzetet egy öreg tyúkon, amely pár nap alatt levetette régi tollait, helyette egészséges új tollakat növesztett, és elkezdett ismét tojásokat tojni. Nem lehet véletlen tehát, hogy kondicionálja, puhává és csillogóvá teszi a hajat, fertőtlenítő hatása pedig megnyugtatja a fejbőrt.

aussie.jpg ()Ausztrál makadámdió

A makadámdió az Ausztrália keleti partján fekvő szubtrópusi esőerdőkben őshonos diófajta. Mielőtt Alan Cunningham 1828-ban fölfedezte őket, az őslakosok már több ezer éve fogyasztották jótékony hatásai miatt. A növényt Ferdinand Von Mueller nevezte el az 1850-es években, tiszteletét téve a kor nagy tudósa és személyes jó barátja, Dr. John MacAdam előtt. Termésének belseje tápláló olajokban rendkívül gazdag. Száraz, töredező hajvégekre vagy hajpakolásként is hatékonyan használható.

Wellness Café tipp: Néhány hete Magyarországra is megérkezett az új hajápoló család, az Aussie. A termékcsalád fő összetevői között megtalálható a citromfű, az ausztrál makadámdió, az ausztrál vadbarack (a Quandong) és az aloe vera, tehát minden finomság, amivel a hajadnak megadhatod a neki járó kényeztetést!

Fotó: Profimedia – Red Dot


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X