Főoldal > SZÉPSÉG > Hétköznapi hajbajok – A profi válaszol

Hétköznapi hajbajok – A profi válaszol

hajápolásszépségszépségápolás
0

Írta: and

Válaszol: Oscar Mercaldi hajszobrász, az új budapesti Oscar Hair & Beauty szépségszalon művészeti

Válaszol: Oscar Mercaldi hajszobrász, az új budapesti Oscar Hair & Beauty szépségszalon művészeti vezetője.

www.oscarhairandbeauty.com

oscarmercaldi.jpg ()Nagyon száraz, de nem töredezett a hajam, a balzsam nem elég, hajpakolással viszont nincs időm bíbelődni. Mit javasol? (J. Annamária, e-mail)

Oscar: Először ki kell deríteni, mi az oka a száraz hajnak. Lehet, hogy természeténél fogva száraz, lehet, hogy azért, mert göndör, de elképzelhető, hogy a festésnél, szőkítésnél az agresszív festékek vagy hidrogén károsította, úgymond „megégette” a hajat. Nagyon fontos a haj hidratálása. Két megoldást tudok javasolni: 1. Érdemes levágni a roncsolt, száraz hajvéget, ezzel sokszor meg is oldódik a probléma. 2. Szilikonos kezeléssel védőréteget képezhetünk a hajon, ezzel normalizálva állapotát. Ez egy professzionális módszer, egy kezelés kb. 40 perc, és már két-három kezelés után nagyon látványos a változás.

Fiatal nő vagyok, de szülés után egyre több ősz hajszálat fedeztem fel. A hajam átlagos, barna. Nem szeretném festetni, van esetleg erre valami természetes praktika? (M. Olga, Budapest)

Oscar: Igen, létezik egy dióhéjból készült természetes készítmény, mely nagyon szépen elfedi az ősz hajszálakat. Amellett, hogy természetes színt ad a hajnak, nem roncsolja.

Igaz, hogy nincs is szükség arra, hogy hajmosáskor kétszer samponozzuk a hajat, elég csak egyszer? (H. Lilla, e-mail)

ombre.jpg ()Oscar: Igen is és nem is. Ha a haj nagyon koszos, vagy ha kémiai szerekkel kezelték, valóban fontos, hogy azokat megfelelően eltávolítsuk. Ellenkező esetben nem tanácsos kétszer samponozni a hajat, főleg ha sűrűn, akár naponta mossuk, mert kezelhetetlenné válik. A 2 az 1-ben samponok használatát pedig egyáltalán nem ajánlom, ugyanis ezek általános termékek. Minden haj különböző, ezért más-más sampon és balzsam kell a kezelésükhöz. Lehetséges, hogy van, akinek megfelelnek a termék összetevői, de a többségnek nem oldja meg a problémáját.

A most divatos ombre hajfestésnek mi a titka, hogy természetesnek hasson?

Oscar: Az ombre módszer átmenetes hajfestést jelent, és már évek óta népszerű külföldön. A napcsókolta, természetes hatás érdekében a szalonban úgynevezett „parasol” technikát alkalmazunk, aminek az a lényege, hogy egy napernyőhöz hasonló műanyagot helyezünk a fejre. Ennek segítségével szép, fokozatos színátmenetet tudunk elérni a hajon, ami a legtermészetesebb hatást biztosítja.

Hasonlóan szuper cikkeket olvashatsz a legújabb Wellness magazinban!

Fotó: Profimedia – Red Dot


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X