Főoldal > SZÉPSÉG > Kutatás: ilyen az ideális farmer

Kutatás: ilyen az ideális farmer

divatfarmerszépség
0

Írta:

Ha farmer, arról mindenkinek a nadrág jut eszébe!  Extrém esetben lehet akár cipő, vagy éppen feh&

Ha farmer, arról mindenkinek a nadrág jut eszébe!  Extrém esetben lehet akár cipő, vagy éppen fehérnemű is. A farmernadrágnál elvárt a jó fazon, formálja előnyösen az alakot, legyen kényelmes és minőségi – ezen fő kritériumok és nem feltétlenül az ár alapján vásárolunk. Mindez az Arena Fashion Index kutatásból derült ki, amelynek témája nem volt más, mint a farmer.

A népszerűségért meg kell küzdeni, folyamatosan tenni kell érte! Hírességek műhelytitkait már ismerjük, színészek, színésznők, popsztárok vallották már meg titkaikat, osztották meg jól bevált népszerűség-receptjeiket. De vannak ikonikus ruhadarabok is, amelyek évtizedek óta nem mennek ki a divatból. Ilyen örök darab a farmer, sikere töretlen, többek között ez is kiderült az Arena Fashion Index kutatásból. Az Arena Plaza divattal kapcsolatos felmérése arra kereste a választ, mit gondolunk a farmerról, milyen színt, fazont kedvelünk, mi alapján választunk, ha vásárlásra kerül sor. A Facebookon elérhető online kérdőívet közel kétezren töltötték ki.

Fazon, alakformálás és kényelem – a farmervásárlás döntő szempontjai

Ha a farmerről van szó, még mindig leginkább a nadrággal azonosítjuk (92%) és bár kevesen, de vannak, akiknek a dzseki, a sort, vagy a szoknya jut eszébe a koptatott vászonról. Farmervásárláskor nem csak az ár az irányadó: leginkább fazon (20%), alakformáló hatás (16%), kényelem (16%) és minőség (15%) alapján döntünk. A farmer örök túlélő, sokan szívesen és gyakran viseljük akár a hét minden napján (32%), de a legtöbben 3-5 alkalommal választjuk egy héten (47%) az elnyűhetetlen darabot. Az Arena Fashion Index azt is vizsgálta, milyen alkalmakra választjuk szívesen a farmert. A válaszokból kiderült: leginkább munkahelyre (35%), baráti beszélgetésekhez (32%), de akár randihoz (17%) is tökéletes viselet lehet.

farmer2.jpg ()A kék, a skinny és az extrém

Hogy állunk a színekkel? Az eredmények azt mutatják, leginkább a klasszikus kéket, vagy feketét részesítjük előnyben (49%), de nyitottak vagyunk az aktuális divatszínekre (19%) és akár a különleges mintákra (27%) is. Hódít a szűk szabás! A nők körében egyértelműen a skinny fazon a nyerő (64%), amelyet sorrendben az egyenes szárú (22%) és a trapéz szabás (6%) követ. A férfiak pedig egyértelműen a klasszikus egyenes szárra voksolnak (56%), de a szűk szabás (16%) és a bőszárú fazon (12%) is népszerű. A válaszadók lelkesedését és nyitottságát mutatja, hogy a kutatás során arról is beszámoltak, milyen extrém farmer darabokat hordtak már. Kiegészítőket – akár övet, kendőt, kalapot – és ruhaneműket – overált, topot, mellényt – például szívesen viselnek farmerból. Van, akinek még a cipője, csizmája, fehérneműje, vagy a bikinije is farmerból vagy farmer mintával készült.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X