Főoldal > SZÉPSÉG > Szépségbakik, amiket minden nő elkövet

Szépségbakik, amiket minden nő elkövet

szépségszépségápolás
0

Írta: and

A hajmosás, a körömreszelés, a borotválkozás, a fésülködés mind-mind napi rutin, de

A hajmosás, a körömreszelés, a borotválkozás, a fésülködés mind-mind napi rutin, de kiderülhet, hogy többet ártunk vele magunknak, mint használunk. Ha szükséges, változtasd meg a szokásaidat a gyönyörű és egészséges bőrért, hajért és körömért!

Parfümdörzsölés a csuklón

Miért rossz?
Egy fújás a bal csuklóra, összedörzsölés a jobbal, és már indulhatunk is! Te is így csinálod? Nagyon rosszul teszed. Ezzel a mozdulattal egyrészt „összetöröd” az illatot, másrészt a súrlódás hatására elősegíted, hogy gyorsabban párologjon el rólad.

A jó módszer: Spricceld a parfümöt a testeden a meztelen bőrödre, egészen pontosan a pulzuspontokra. A csuklódra, a könyökhajlatodba és a füled mögé. Mielőtt felöltözöl, hagyd megszáradni magadon az illatot!

Körömreszelés oda-vissza

Miért rossz?
Ha oda-vissza reszelgeted a körmödet, azzal gyengíted, megtöröd a szaruréteget, és be fog repedezni.

A jó módszer: Fogd a reszelőt a hüvelyk- és mutatóujjad közé, majd csak egy irányba reszeld a körmödet. Így könnyen megelőzheted a bajt.

szepseg2.jpg ()A lepattogzott körömlakk lekaparása

Miért rossz?
Az értekezleten, a vonaton, a kanapédon ülsz, észreveszed, hogy csúnyán pattogzik a körömlakkod. Vagy nincs nálad lakklemosó, vagy lusta vagy elmenni érte, ezért inkább kézzel megpróbálod lekaparni. Ismerős? Ezt a rossz szokást próbáld meg kiiktatni, mert azt éred el vele, hogy megrongálod a körmöd felső rétegét, így vékonyabb, gyengébb lesz, és hajlamosabb a töredezésre.

A jó módszer: maradj a hagyományos megoldásnál, a lakklemosóval átitatott vattánál. Tarts mindig egy kis flakonnal a táskában, így nem kényszerülsz a kapirgálásra.

Fésülködés a hajtövektől

Miért rossz?
Töredezetté fog válni a hajad, ha rendszeresen a hajtövektől kezdve próbálod kibontani az összegubancolódott szálakat. Ráadásul nagyon húzni fogja a fésű is, ami fáj.

A jó módszer: először mindig magát a csomót próbáld kifésülni, és fogd meg fölötte a hajadat, felesleges a hajtöveket is tépni. Ha már sima a hajad, elkezdheted a fejtetőtől lefelé való fésülködést. Így olyan lesz, mint egy mini fejmasszázs, nem pedig olyan, mintha jól megtéptek volna. Egészen más érzés, ugye?

Balzsam az egész hajra

Miért rossz?
A hajkondicionáló célja a sérült haj regenerálása. A hajszál pedig a végén szokott sérülni. A gyökerek nem is szívják magukba a balzsamot, mert egészségesek, így a termék csak „ül” a fejbőrödön és elnehezíti a hajszálakat.

A jó módszer: a balzsamot csak a hajad alsó felén használd. Így nem csak a sörényednek teszel jót, hanem a pénztárcádnak is, mert nem fog annyi fogyni belőle.

Borotválás szárazon

Miért rossz?
A száraz borotválkozás hámláshoz vezet, amely szinte égeti a bőrt. Nehezebben csúszik a borotva a bőrödön, így könnyen lehet, hogy a művelet végén kötszerért kell rohannod.

A jó módszer: használj borotvahabot vagy borotválkozó gélt, amely lehetővé teszi, hogy szép sima felületen használd a borotvát, és ami még fontos: sérülésmentesen.

Fotó: Profimedia – Red Dot


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X