Főoldal > SZÉPSÉG > Hullik a hajad? Védekezz a veséden keresztül!

Hullik a hajad? Védekezz a veséden keresztül!

hajhajhullásszépség
0

Írta:

Így edd a tésztát, ha nem akarsz hízni Pihenj ingyen Hajdúszoboszlón A késő ősszel bekövetkező

Így edd a tésztát, ha nem akarsz hízni

Pihenj ingyen Hajdúszoboszlón

A késő ősszel bekövetkező hajhullást a legtöbb esetben a nyomelemek és vitaminok hiánya, az egészségtelen táplálkozás okozza, ezért is tanítja a Hagyományos Kínai Orvoslás (Traditional Chinese Medicine – TCM), hogy a vese működése hatással van a haj egészséges állapotára. Ebből kifolyólag ebben az időszakban különösen oda kell figyelnünk arra, hogy tápláljuk, erősítsük vesénket, magyarázza Dr. Chen Zhen (ejtsd Csen Zsen), orvos, a Pécsi Tudományegyetem TCM oktatója (Egészségtudományi Kar, Komplementer Medicina Tanszék).

A Hagyományos Kínai Orvoslás professzora szerint a következő öt javaslat megfogadásával sokat tehetünk a vese védelme érdekében, és így a veseproblémákból adódó hajhullás ellen:

1. Fogyasszunk vesetápláló élelmiszereket, gyógynövényeket, mint például fafül gomba, shiitake gomba, alga, gesztenye, tengeri uborka, fekete szezámmag, sárgarépa, paradicsom, datolya és különböző aszalt gyümölcsök. Ezen élelmiszerek különböző proteineket, A-vitamint, B-vitamint, E-vitamint, kalciumot, foszfort, cinket, vasat és egyéb nyomelemeket tartalmaznak, így erősítik az immunrendszert, továbbá koordinálják a test anyagcseréjét. A TCM szerint a máj és vese kölcsönhatásban vannak egymással, ezért a vese erősítésekor a májat is javasolt táplálni.

2. Védjük a deréktájékot nappal és éjszaka! A derékra még éjszaka is ajánlott a meleg kendő, sál vagy derékmelegítő használata.

3. Vese tájékon masszírozzuk testünket elalvás előtt 5-10 percig.

4. Fogyasszunk vese qi-erősítő teákat (ginseng, vörös ginseng, goji és kamilla, jégcukor és lótuszmag, feketeszeder és málna).

5. Mezítláb ne járjunk hideg kövön!


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X