Főoldal > SZÉPSÉG > Meglepő, mi minden elősegítheti a ráncok kialakulását

Meglepő, mi minden elősegítheti a ráncok kialakulását

anti-agingráncráncosodásránctalanítószépségszépségápolás
0

Írta:

Számtalan tanulmány kimutatta, hogy a dohányzás a ráncok kialakulásának egyik legfőbb okozója

Számtalan tanulmány kimutatta, hogy a dohányzás a ráncok kialakulásának egyik legfőbb okozója. Hogyha a bőrét fiatalnak és egészségesnek szeretné tudni, akkor igaz a régi mondás, miszerint “az vagy, amit megeszel”. A magas cukor és glikémiás tartalmú ételek nemcsak a súlyodon látszanak meg, de idősebbnek is fogsz tűnni tőlük. A finomított cukrok és szénhidrátok szintén megemelik az inzulinszintet, így hozzájárulnak a ráncok kialakulásához.

Mivel dehidráltságot okoz az alkohol, a bőr így elveszti rugalmasságát, ezért nem csoda, hogy egy mámoros este után ráncosabbnak látod magad. Emellett az alkohol csökkenti a szervezetben lévő A-vitamin szintet, ami a bőr és a test számára fontos antioxidánsokat tartalmaz.

Soha ne feledkezz meg a napfényvédő krémek használatáról, mert már egy kis, napon töltött időt követően is veszít a bőr kollagén-tartalmából! A rágógumizás pedig a száj alsó részén járul hozzá a ráncok kialakulásához.

Forrás: OrientPress Hírügynökség (OPH)

Fotó: Profimedia – Red Dot


További cikkeink a témában

bőr

Atópiás, száraz gyermekbőr – tippek a téli mindennapokhoz (x)

Írta:
0

A tél különösen próba elé állítja bőrünket. A hideg, a száraz levegő, a fény hiánya és a szél meggyengíti a felhámot, különösen azokon a területeken (arc, kéz és ajkak), amelyek leginkább ki vannak téve e hatásoknak. Megjelennek a kipirosodott foltok, a bőrirritáció és a száraz bőr valamennyi egyéb tünete.

Kövess Facebook-on!
X