Főoldal > SZÉPSÉG > Ragyogó bőr – mi a titkod?

Ragyogó bőr – mi a titkod?

arcápolásbőrápoláskrémráncszépségtestápolás
0

Írta:

Tudományos szempontból az öregedés gyakorlatilag a fogamzás pillanatában kezdődik. Ettől a pillanattól

Tudományos szempontból az öregedés gyakorlatilag a fogamzás pillanatában kezdődik. Ettől a pillanattól minden egyes sejt élettartama folyamatosan csökken, ráadásul stressz hatására fel is gyorsulhat ez a folyamat. Ha szeretnéd megőrizni vonzó megjelenésed, már az első apró ráncocskák megjelenésekor gondolnod kell bőröd megfelelő ápolására!

Miért alakulnak ki a ráncok?

Nem lehet általános szabályt felállítani arra, hogyan előzzük meg az öregedés jeleinek megjelenését, hiszen nagyon sok múlik az életformánkon, és a környezeten, amelyben élünk. Azt azonban kijelenthetjük, hogy bizonyos szokások, vagy hatások felgyorsítják ezeket a folyamatokat.
Az öt legfontosabb kiváltó ok:

1.    Ha sok időt töltesz a napon, és nem gondoskodsz megfelelő napvédelemről…
Az UV sugárzás, kifejezetten az UVA, mikrokárosodást okoz a bőrben, és serkenti a szabad gyökök képződését a bőr mélyebb rétegeiben. Hosszú távon ezek a láthatatlan sérülések okozzák a ráncok és az idős kori pigmentfoltok megjelenését.
2.    Ha gyakran ki vagy téve szmognak – legyen az ipari vagy közlekedési eredetű.
Ez a típusú szennyezés kitágult pórusok, és apró bőrhibák megjelenését okozhatja, ráadásul tovább növelheti a szabad gyökök képződésének esélyét is.
3.    Dohányzás és passzív dohányzás.
A dohányzás szűkíti a papillákat tápláló ereket, melyek feladata a bőr tápanyagellátásának biztosítása volna.
4.    Ha túl sok cukrot, finomlisztet, szénsavas üdítőt, alkoholt fogyasztunk, vagy gyakran tesszük ki magunkat fizikai megterhelésnek, esetleg mentális stressznek.
Ezek nem csak súly-, illetve emésztési problémákhoz vezethetnek hosszú távon, hanem gyakran okoznak bőrérzékenységet is.
5.    Ha nem megfelelő a bőrápolási rutinod, vagy nem a bőtípusodnak megfelelő termékekkel ápolod a bőröd.
Ennek hatására a bő gyorsabban elveszíti saját védekező képességét, mellyel a szél, a hideg, és egyéb külső, negatív hatások ellen óvja a szervezetet. 

ranctalan2.jpg ()

Húsztól számolunk…

Miután csökken a bőr hidratáltsága és lipid termelése, apró, finom vonalakként jelennek meg az első ráncok, jellemzően a homlokon és a szem környékén, valamikor a húszas éveink közepén. A bőr korábban láthatatlan mikrokárosodásai, mint például a finom ráncok, vagy a szárazabb bőrterületek egyre látványosabban mutatkoznak az arcon. A bőr észrevehetően veszít rugalmasságából, extra védelemre és energiára van szüksége.
A NIVEA Q10plus ránctalanító arcápoló termékcsalád éppen ezen problémák megoldására lett kifejlesztve. A bőrtípusonként különböző krémek mindegyike tartalmaz Q10 koenzimet, mely fontos szerepet tölt be a sejt energiatermelő folyamataiban, kreatintartalmának köszönhetően pedig feltölti az enrgiaraktárakat. Az élő sejtkultúrákon végzett biotechnológiai kutatások kimutatták, hogy ezek az aktív hatóanyagok éppen azokon a területeken fejtik ki hatásukat, ahol a legnagyobb szükség van rá. Rendszeres használatukkal észrevehetően csökkentik a meglévő ráncokat és segítenek megelőzni az újabbak kialakulását.

A nap folyamán elengedhetetlen az UV sugárzás elleni extra védelem, és erre még télen is oda kell figyelnünk! A természetes napfény UV tartalma ugyanis szabadgyökök képződését generálja a bőrben, ami közvetlenül károsíthatja a bőr energiatermelő sejtjeit. A NIVEA Q10plus ránctalanító arcápoló termékcsalád 15-ös fényvédő faktorral védi bőrünk a káros sugarakkal szemben.

A férfiak bőrének is szüksége van gondoskodásra!

A férfiak bőre alapvetően más jellegű, mint a nőké: zsírosabb, és jellemzően később hagy rajta nyomot az idő múlása is. Ennek ellenére ugyanúgy szüksége van a megfelelő ápolásra mint a nők bőrének, hiszen a negyedik x után már az ő bőrük is határozottan árulkodhat a korukról. Az új NIVEA MEN Active Age revitalizáló nappali arckrémet azoknak a férfikanak fejlesztették ki, akik nem akarnak idősebbnek kinézni a koruknál. A gyorsan felszívódó krém kreatinnal és kofeinnel aktiválja a sejtek megújulási folyamatait, és támogatja a bőr saját védekező rendszerét, miközben hidratálja és feszesebbé is teszi.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X