Főoldal > SZÉPSÉG > A kozmetikumok három leghatékonyabb összetevője

A kozmetikumok három leghatékonyabb összetevője

arcápolásarckrémbőrápolásráncránctalanításszépségszépségápolásszérum
0

Írta:

Nem létezik egyetlen garantált recept a szépségre… A technológiai folyamatokat és a kozmetikai term&

Nem létezik egyetlen garantált recept a szépségre… A technológiai folyamatokat és a kozmetikai termékek pontos összetételeit többnyire minden cég saját maga fejleszti, és így a legőrzöttebb titkokká válnak. Az egyetlen, amit a gyártók nem titkolnak, a felhasznált elemek és a hatékony összetevők…

Ide tartozik a Q10 koenzim, a hyaluronsav és a kreatin is, amelyek az emberi szervezetben természetesen is előfordulnak és egyaránt jótékony hatással vannak az egészségre és a bőrre. A kutatások azonban kimutatták, hogy harminc év felett a szervezetben való jelenlétük erősen csökken, a bőr elveszíti rugalmasságát és feszességét, lassabban regenerálódik és megjelennek az első ráncok. Ezért fontos megfelelő táplálkozással ösztönözni természetes képződésüket és a bőrt olyan kozmetikai termékek segítségével támogatni, amelyek összetételében ez a három hatóanyag kombinálódik és természetes módon egészítik ki egymást. Szerencsére ez a három összetevő a leghatékonyabbak közé tartozik a kozmetikai iparban…

A hatékony trió

•    A Q10 koenzim kitűnő antioxidáns, amely az arcbőr sejtjeiben természetesen is jelen van. Az arcbőrt energiával látja el és semlegesíti a káros szabadgyököket, meggátolva ezzel a sejtek károsodását és az immunrendszer gyengülését. Elkerülhetetlenül szükséges a bőr regenerálódásához és a bőrsejtek folyamatos megújulásához. Csökkenti a ráncokat, serkenti a bőr biológiai folyamatait és megelőzi öregedését.
Hol található még? A Q10 koenzim forrása a szervezet által termelt mennyiségen kívül az élelmiszerek és a kozmetikumok. A legtöbb Q10 koenzimet a kukorica, a bab, a dió, a húsok, a halak, a brokkoli, a spenót, a paradicsom, a repce-, a szója- és a szezámolaj tartalmaz.

•    A hyaluronsav ugyanúgy előfordul az emberi testben természetes formában, és fontos szerepet játszik a bőrben, ahol az emberi test teljes hyaluronsav tartalmának csaknem 55%-a található. A hyaluronsav tökéletesen magához köti a vizet, csaknem ezerszer nagyobb mennyiséget képes megkötni, mint amennyi a saját térfogata, ennek köszönhetően a nélkülözhetetlen hidratáló anyagok között tartjuk számon. A fiatalos külső kulcsának is tekintik, mert jótékony hatása van a bőr öregedésére, befolyásolja a bőr feszességét, rugalmasságát, kisimítja a ráncokat, gyorsítja a sebgyógyulást és gátolja a sebhelyek kialakulását. Fő felhasználási területe a bőr- és szemgyógyászatban, illetve az esztétikai orvostudományban van.
Hol található még? A hyaluronsav természetes képződését egyes élelmiszerek támogatják – gyökérzöldség, szójabab (szójatej és sajtok, tofu), vörös szőlőbor (bor, szőlő és szőlőlé is), de ideális forrása az állati ízületekből, csontokból, inakból és bőrből készült főzet (például a csirke- vagy tyúkleves is). A hyaluronsavat a bőrbe kozmetikai készítmények segítségével is be lehet juttatni, de befecskendezéssel, akár közvetlenül a bőr problémás területeire is eljuttathatjuk.

•    A kreatin egy, a testünk összes sejtjében természetesen előforduló mikropeptid, de a legnagyobb kreatintartalom közvetlenül az izomszövetben található. Fő feladata, hogy az izom- és idegsejtek számára elegendő energiát biztosítson, de energiaraktárként is működik, amelyet pontosan abban a pillanatban és helyen szabadít fel, ahol szükséges. A kreatin nélkülözhetetlen a sejtek megfelelő működéséhez, regenerálódásához, és immuntevékenységének megfelelő ellátásához. Fontos szerepet játszik az arcbőr egészséges struktúrájának biztosításában –serkenti a kollagén képződését, amely az arcbőrünk csaknem 80%-át alkotja.
Hol található még? A kreatin forrása a hús, főleg a vörös húsok és a hal. Energiaforrásként az arcbőr számára a kreatin gyakran a kozmetikai termékek ápoló összetételének része.

niveaszerum2.jpg ()

Újdonság: NIVEA Q10 PLUS RÁNCTALANÍTÓ SZÉRUM GYÖNGYÖK – valódi gyöngyszem a bőrápoló kozmetikumok között

Tekintettel arcbőrre való jótékony hatására, a NIVEA laboratóriumának szakemberei a Q10 koenzim, a hyaluronsav és a kreatin kombinációját a lehető legtermészetesebb és leghatékonyabb módon használták ki az arcbőr feszesítése és regenerációja érdekében. Egy speciális technológiának köszönhetően a három hatóanyagot egy luxusösszetételű kozmetikumba zárták és egy egyedi ránctalanító szérumot hoztak létre.

A receptúra egy speciális technológiát használ, amely védi a magas koncentrátumú Q10 koenzimet, mely valóságos gyöngyökként vannak jelen az ápoló, hidratáló gélben. Ezt értsd a szó szoros értelmében: a szérum hyaluronsavat és kreatint tartalmazó hidratáló gélből és Q10 koenzimet tartalmazó gyöngyökből áll. A NIVEA arcápolási termékeinek fejlesztését vezető szakember, Dr. Sven Fey, pontosít: „Az által, hogy a Q10 koenzimet védőgyöngyökbe helyeztük, magasabb koncentrációban kerülhet a termékbe, és kihasználhatjuk ennek minden előnyét. A gyöngyök hialuronsavval és kreatinnal dúsított, intenzíven hidratáló géllel vannak körülvéve. Az adagoló megnyomásával a Q10 koenzimet tartalmazó gyöngyök elegyednek a géllel és így közvetlenül az alkalmazás előtt egy frissen aktivált szérum keletkezik.“

A luxuskozmetika területén ez a technológia nem ismeretlen. A NIVEA Q10 PLUS RÁNCTALANÍTÓ SZÉRUM GYÖNGYÖK azonban az első olyan termék, amely ezzel a speciális technológiával készült, és tömeges piaci terjesztésre szánták. A szérum hatékonyan pótolja a Q10 koenzim mennyiségét az arcbőr számára, vagyis éppen azt nyújtja, amit az elveszített. A hyalurosavnak és kreatinnak köszönhetően csökkenti a ráncokat, és aktívan hat az arcbőr öregedése ellen: rugalmasságot, feszességet és a regenerációhoz szükséges energiát biztosít. A selymes textúra ideális alap a nappali és éjjeli krémek alá. A gyöngyök az áttetsző flakonban jól láthatóak és a luxustermékek varázsát hozza el akár a te fürdőszobádba is.

Hogyan használjuk a szérumot?

A szérum alkalmazása előtt elengedhetetlen az arcbőr megtisztítása, smink tökéletes eltávolítása. Az arcbőr így sokkal jobban fel tudja venni az aktív hatóanyagokat, így a termék hatékonyabb. A szérumot használd naponta kétszer: reggel és este is, lehetőleg hosszú távon, hogy a szérum maradéktalanul kifejthesse hatását. Az arc-, a nyak- és a dekoltázs bőrére vigyél fel egy kevés szérumot, finoman kend szét és hagyd beszívódni. A szérummal azokat a részeket külön is ápolhatod, amelyek kiemelt gondoskodást igényelnek. Az arcbőr szérummal való ápolását követően használd a szokásos nappali, illetve éjszakai krémed.

Forrás: Nivea


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X