Főoldal > SZÉPSÉG > Egy kis mozgás az arcnak is kell!

Egy kis mozgás az arcnak is kell!

arcápolásarctornabőrápolásszépségszépségápolás
0

Írta:

A szépséget számtalan tényező befolyásolhatja, és nem csak a mindennapos ápolás van rá

A szépséget számtalan tényező befolyásolhatja, és nem csak a mindennapos ápolás van rá nagy hatással. Egészítsd ki az arcápolási rutinod, és próbálj meg a krémekhez és szérumokhoz hozzáadni még valami mást is – az arctornánkat! Ez a speciális, mindemellett egyszerű torna hozzájárul a fáradtság jeleinek enyhítéséhez, az arcizmok feszesítéséhez és az arc bőrének megfiatalításához.

Bőrünk természetes öregedési folyamata már a 30. életévünk előtt megkezdődik: veszíteni kezd rugalmasságából, feszességéből, és regenerálódásra való képességéből. Az arcon megjelennek a ráncok, a fáradtság és a stressz jelei. Hogyan előzzük ezt meg és hogyan mérsékeljük az öregedés jeleit? „Nem csak a megfelelő bőrápolási termékek használata, hanem az arcizmok edzése is fontos megelőzési mód és hatásos megoldás bőrünk állapotának javítására és a ráncok megjelenését, illetve mélyülésének késleltetésére” mondja Dr. Yvonne Berger, a BcD Clinic vezető orvosa.

„Ugyanúgy, mint más testrész esetében, az edzés ebben az esetben is erősít és feszesít. Pozitív hatással van a bőrre a masszázs is, amikor gyengéd mozdulatokkal stimuláljuk a bőr felszínét és az egyes reflexpontokat, ami hozzájárul a bőr ellazulásához és a vérkeringés serkentéséhez, vagyis a bőr megjelenésének jelentős javulásához.“ – tette hozzá Dr. Berger.

arctorna2.jpg ()Az erősítő és formáló gyakorlatok hasznában nem kételkedünk, hiszen jótékony hatásuk régóta közismert. A most következő speciális gyakorlatok pedig az arc izmainak állapotát tudják ugyanígy befolyásolni. Az arctorna, melyet Dr. Yvonne Berger bőrgyógyásszal állítottunk össze, az arc kényes területeire összpontosít.

A gyakorlatokat ajánlott naponta egyszer elvégezni, minden gyakorlat esetében három ismétléssel. Ideális, ha az arctornát beillesztjük az esti bőrápolás lépései közé, a megtisztított és kezelt bőr jobban magába szívja a kozmetikumok hatóanyagait alvás közben, így jobban regenerálódik: a torna és a bőrápolás is sokkal hatékonyabb így.
Bár az arc minden részére kínálunk egy-egy gyakorlatot, nem szükséges mindig a teljes sorozatot elvégezni, elég kiválasztani az arra a területre irányuló gyakorlatot, melyre leginkább koncentrálni szeretnél, vagy saját kombinációban is összeválogathatod a gyakorlatokat.

Figyelj, hogy egyik gyakorlatnál se alakuljon ki újabb ránc, és a régebbieket se „erősítsd”. A gyakorlatok végzése során a ráncok kisimítása és enyhítése a lényeg.” – jegyzi meg Dr. Berger

Homlok és a szemöldök közti ráncok

Mindkét kéz ujjbegyeit helyezd a homlokod közepére, a kisujjaiddal közvetlenül a szemöldök alatt. Ujjaid finoman nyomd a bőrödre és lassan közelítsd halántékod felé. Szemeid nyisd nagyra (ahogyan csodálkozás közben), a szemöldöködet feszítsd meg, a homlokod ne ráncold. Tartsd így öt másodpercig, közben gyengéden szorítsd össze a fogaid.

Hatás: A gyakorlat ellazítja a homlokot, segít kisimítani a szemöldökök közti hosszanti ráncokat.
A mi tippünk: A gyakorlat elvégzése előtt a homlok ápolásához használd a Q10 plus Ránctalanító Energetizáló nappali arckrémet, mely segít leküzdeni a fáradtság jeleit:azonnal friss és sugárzó megjelenést biztosít bőrödnek.

Szemkörnyék

Fontos a gyakorlat helyes elvégzése, ezért először tanuld meg összehúzni a szem körüli izmokat. Ujjaid helyezd a külső szemzugra, lassan csukd be a szemed és erősen szorítsd össze szemhéjaidat – érezni fogod, ahogyan összehúzódnak az izmok. A krém bemasszírozásához helyezd ujjbegyeit a külső szemzugra és finoman húzd az alsó szemhéjat kifelé. Nézz felfelé, szemöldököd ne húzd fel és ne is húzd szét, próbálj pislogni anélkül, hogy becsuknád a szemed. Érezni fogod, ahogyan összehúzódik a szem körüli izom és az alsó szemhéj bőre megfeszül. Tartsd így öt másodpercig. A gyakorlat végzése során ne ráncold a homlokod!

Hatás: A szemkörnyék feszesebbé válik, és a szem alatti táskák mérete csökken.
A mi tippünk: A szemkörnyék ápolásához használj Q10 plus Ránctalanító Szemkörnyékápolót, mely láthatóan csökkenti a ráncokat és a szem alatti sötét karikákat.

Arccsont

Ajkaid erősen szorítsd össze és húzd be őket. Feszítsd meg az állad – csak húzd felfelé az alsó ajkad és mosolyogj (a szájzugok felfelé húzódnak). Most helyezd a tenyered alsó részét a szád mellé és öt másodpercig nyomd a szájzugokat felfelé. Homlokod és szemhéjad tartsd lazán. Végül körkörös mozdulatokkal masszírozd meg állkapocs-ízületeid, hogy ellazuljon ez a terület is.

Hatás: Az áll és a szájzug feszesedése. A gyakorlat erősíti és feszesíti az arccsont és arc izmait is.
A mi tippünk: A gyakorlat hatékonyságát támogatja a Q10 plus Ránctalanító éjszakai arckrémünk, mely feszesíti a kontúrokat, csökkenti a ráncokat és segíti a bőr regenerációját az alvás ideje alatt.

Szájkörnyék

Ajkait feszítse meg fogain keresztül és formáljon így ajkaival egy zárt O betűt. Mindig bizonyosodjon meg arról, hogy a felső ajka sima, ránc nélküli. Maradjon ebben a helyzetben, mutatóujjait tegye arcára (az ujjak végei az orrnál, a hüvelykujjak az áll alatt vannak) és öt másodpercig finoman húzza kifelé arcbőrét. A gyakorlat végén körkörös mozdulatokkal előre- és hátrafelé masszírozza az állkapocs-ízületeit (öt kör mindkét irányba).

Hatás: A szájkörnyék erősítése, az orr és a száj között megjelenő ráncok enyhülése.

Nyak

A gyakorlat során tartsd egyenesen a fejed. Mindkét tenyered helyezd a nyak elülső részére (bal kezet a jobb felett, vagy fordítva), gyengéden told előre állkapcsod, az állad pedig emeld fel úgy, hogy megfeszüljön a nyak, de ne erőltesd meg a nyakcsigolyákat. Tartsd meg ezt a feszített helyzetet öt másodpercig. Eközben nézz felfelé, a nyelved pedig szorítsd a felső szájpadlásához. Érezni fogod, ahogyan az áll alatti izmok és a nyakad még jobban megfeszül. Fejed lassan hajtsd vissza a kiinduló helyzetbe. A gyakorlat zárásaként körkörös mozdulatokkal masszírozd állkapocs-ízületeid, közben kissé nyisd ki és zárd össze ajkaid.

Hatás: A gyakorlat erősíti a nyak elülső részének izmait és megelőzi a toka kialakulását.

A mi tippünk: A gyakorlat hatékonyságát növelheted a Nivea Q10 plus Ránctalanító Szérum Gyöngyök segítségével. Koncentrált összetevői hatékonyan serkentik a sejtek megújulását, kisimítják a ráncokat, és védik a sejtfalakat a szabadgyökök káros hatásaitól, melyek a bőr idő előtti öregedésének egyik legfőbb kiváltó okai.

Forrás: Nivea


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X