Főoldal > SZÉPSÉG > Fiatalodjon a bőröd elixírrel!

Fiatalodjon a bőröd elixírrel!

arcápolásbőrápoláselixírkrémszépségszépségápolásszérum
0

Írta:

Miért jó a hialuronsav? Egyrészt a speciális mélyhidratáló és tápláló bőr

Miért jó a hialuronsav? Egyrészt a speciális mélyhidratáló és tápláló bőrápoló termékekben alkalmazott egyik legjobb öregedésgátló hatóanyag. Másrészt szuper ajándék egy hialuronsavat tartalmazó krém a bőrünknek, amellyel akár magunkat is meglephetjük a közelgő nőnapra.

10 évvel ezelőtt a „hialuronsav” kifejezés ismeretlen volt a legtöbb fogyasztó számára. Csak néhány, izületi gyulladástól szenvedő beteg volt tisztában azzal, hogy mire képes ez a hatóanyag. És mi a helyzet manapság? Ez a fogalom ma már az összes magazinban megjelenik az öregedés elleni harccal kapcsolatosan, és továbbra is ámulatba ejti a vásárlókat és az orvosokat egyaránt.

A hialuronsav a test saját természetes víztartaléka

A hialuronsav rendkívül jó vízmegtartó képessége a legfőbb oka elképesztő sikerének. Szivacs módjára szívja magába a nedvességet, és képes saját súlya több ezerszeresének megfelelő vizet megkötni . Természetes módon megtalálható minden olyan testrészünkben, ahol fontos a nedvesség megkötése, így például a szem üvegtestében, a kötőszövetekben és a szinoviális folyadékban, ahol ez az anyag biztosítja, hogy izületeink megfelelően mozgathatók legyenek. A hialuronsavnak gyulladásgátló hatása is van, befolyásolja sejtjeink nedvesség áteresztő képességét, és elősegíti a gyógyulást is. Mindazonáltal a kor előrehaladtával a test hialuronsav-termelő képessége veszít hatékonyságából. Nagyjából 30 éves kortól hialuronsav szintünk folyamatosan csökken, és a 60 felettiek a serdülők hialuronsav szintjének mindössze tíz százalékával rendelkeznek .
A hialuronsav a bőrgyógyászatban és a kozmetikában

Az orvosok körülbelül húsz éve  használják a hialuronsavat. Kezdetben a termékek kakastaréjból (amelyben ebből az anyagból természetes módon sok található) nyert hialuronsavat tartalmaztak. Manapság a krémekben és ráncfeltöltő termékekben található hialuronsav minden esetben mikrobiológiai erjesztés során keletkező biopolimer.

A hialuronsav már rég felváltotta a hagyományos ráncfeltöltő anyagokat, például a kollagént. A hialuronsav vízmegkötő és duzzasztó hatása nagyon sok öregedésgátló krémnél is csökkenti a ráncok mélységét, valamint hidratálja a bőrt.

Az Eucerin® biotechnológiával előállított, nem keresztkötéses, rövid és hosszú láncú hialuronsavak különösen hatékony kombinációját alkalmazza a Hyaluron-Filler Ráncfeltöltő termékcsaládnál. A hosszú láncú hialuronsav nagyon hatásosan köti meg a vizet a felső szarurétegben, ezáltal rendkívül simává teszi a bőr felszínét, míg a rövid láncú hialuronsav az epidermisz mélyebb rétegeibe is behatol, és ott fejti ki feltöltő hatását. A bioaktív szaponin pedig stimulálja a bőrsejtek saját hialuronsav termelését. Ennek eredményeképpen az Eucerin® Hyaluron-Filler Ráncfeltöltő termékek azonnali és hosszú távú ránctalanító hatással is rendelkeznek.

Forrás: Eucerin


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X