Főoldal > SZÉPSÉG > Miért bámulják meg a férfiak a nőket?

Miért bámulják meg a férfiak a nőket?

bámulférfikapcsolat
0

Írta:

Naponta 43 percet, vagyis életük során majdnem egy évet töltenek a férfiak idegen nők bámulásával. Legalábbis erre az eredményre jutott a brit szemüveggyártó, a “Kodak Lens Vision” által kezdeményezett kutatás, mely 18 és 50 év közötti férfiak bámulási szokásait vizsgálta.

 

A wellingtoni egyetem kutatása pedig arra is fényt derített, hogy a nők legtöbbet bámult testrésze a dekoltázs, amelyre a férfiak 47 százaléka szegezi önkéntelenül és szinte kényszeresen a tekintetét.

Itt érdemes visszautalni a párválasztás és az evolúció kapcsolatára, hiszen a mellek ilyen nagyarányú bámulásának elsősorban biológiai okai vannak. A nagy mellek ugyanis a nőiességet szimbolizálják, és egészséges genetikát, tehát életképes utódokat feltételeznek. A fajfenntartás ősi ösztönét követve tehát a pasik leplezetlenül felejtik szemüket a nők mellén, legyen az a barátnőjük, vagy a villamos szomszéd utasa.

bamul2.jpg ()

Miért bámulnak?

Még mielőtt azonban felrónánk nekik ezt a minket zavaró, és kellemetlen szokást, érdemes végiggondolni Pranjal Mehta, a New York-i, és Dr. Louann Brizendine, a Kaliforniai Egyetem pszichológusának véleményét. Ők ugyanis a tesztoszteron férfiak libidójára gyakorolt hatását teszik felelőssé a bámulásért. Ez pedig körülbelül hatszor annyi, mint a nőké, így érthető, hogy a nők miért nem bámulják ilyen mértékben a férfiakat – naponta ugyanis csak 20 percet töltenek ezzel.

A tesztoszteron mellett persze egyéb befolyásoló tényezők is befolyásolják a stírölést – például maguk a nők is sok esetben felelősek ezért. Egy kihívó miniszoknyába öltözött, mély dekoltázsú hölgy ne csodálkozzon, ha őt meglátva a pasik arcára van írva, hogy mit gondolnak, még inkább pedig, hogy mit tennének abban a pillanatban.

Hol bámulnak?

Elsősorban a szórakozóhelyek, bárok azok, ahol – már-már legitim módon – de mindenképpen intenzíven zajlik a nők bámulása. Ennél kicsit meglepőbb helyszín a szupermarket, mely a szórakozóhelyeket megelőzve az első, és legfontosabb bámulási színtérnek bizonyul.

A szombati nagybevásárlásra érdemes ezért elkísérni, és közben szemmel tartani párunkat. Aggodalomra azonban semmi ok, sőt, féltékenységre is alig. A férfiak ugyanis szinte automatikusan, tudattalanul bámulják meg a nőket, így abban a pillanatban, amikor az eltűnik a látóterükből, gyakorlatilag már el is felejtik. Az élmény annyira pedig nem intenzív, hogy utána napokig erről álmodozzanak, vagy hogy ebből bármi több kialakulhasson.

Érthető tehát, ha nem vesszük jó néven, ha rajtakapjuk párunkat, amint éppen csinos idegen nőket bámul. Azonban érdemes tudni azt is, hogy ennek a férfiaknál semmilyen gyakorlati jelentősége és jelzésértéke nincs!


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X