Főoldal > SZÉPSÉG > Ilyen a tökéletes női test a férfiak szerint

Ilyen a tökéletes női test a férfiak szerint

alakcsípőférfiideálmellszépség
0

Írta: and

Egy híres, fehérneműt forgalmazó cég weboldalán nemrég felmérést végeztek a férfiak és nők körében, melynek a célja a tökéletes nő megalkotása volt.

Különböző testalkatú hírességek testrészeiből lehetett összeállítani a rejtélyes Miss Tökélyt, akinek bár minden alteregója karcsú, hosszúlábú, lapos hasú és dús, lágyan leomló hajú nő lett, azért akadt közöttük néhány jelentős különbség.

A férfiak a nagyobb, Kim Kardashian-mellekre szavaztak, ami leginkább annyira meglepő, mint felfedezni, hogy a nap sárga. Csípték még a kerekebb, Kelly Brook-csípőt és a picit vastagabb, Rosie Huntington-combokat. A nők szerint a kisebb, Jennifer Aniston-mellméret a tökéletes, Emma Watson csípője és Elle MacPherson lábai.

A Miss Tökély-kereső alapvető üzenete az, hogy még a legszebb hírességek sem elég szépek. Ha apró darabokra szedjük őket, kiderül, hogy 100%-ig senki sem tökéletes, még a világ legszebbnek kikiáltott női sem. A felmérés emellett azt is sugallja, hogy az egyformaság jobb, mint az egyediség. Végül pedig a testrészek cserélgetésével egyértelműen tárgyiasítja a nőket.

Az igazi probléma ezzel az, hogy bármi is a végeredmény, rosszul fogjuk érezni magunkat. A férfiak „megalkottak” egy idealizált képet egy olyan nőről, amilyet soha nem kaphatnak meg – hiszen ez a nő nem létezik -, és csalódottak lesznek a valódi, „hibákkal rendelkező” nők miatt. És a hús-vér nők is rosszul fogják érezni magukat, mert nem minden testrészük olyan, mint az idealizált Miss Tökélyé.

ideal2.jpg ()

Hogy a nemek közti negatív rezgések biztosan egyenlő arányban legyenek elosztva, a cég az ideális férfi „felépítését” is kérte a felmérésben résztvevő férfiaktól és nőktől. Nagyon sokat elárul, hogy ezt a „versenyt” David Beckham „nyerte”, azaz Tökéletes férfi létezik, Tökéletes Nő nem… Vajon ez tényleg így van?

Bárcsak ahelyett, hogy megmutatnák nekünk, milyenek nem leszünk soha, mi az, amink nem lesz soha (majd megpróbálnának eladni valamit, amitől mégis azt hisszük, hogy lesz), a vállalatok inkább segítenének az embereknek megtalálni azt, ami egyedi és szép bennük, olyan Marc Darcy módra, „úgy, ahogy vannak”! Ja, hogy az már nem lenne akkora üzlet…

Fotó: Profimedia – Red Dot


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X