Főoldal > SZÉPSÉG > A legjobb otthon elkészíthető bőrradírok

A legjobb otthon elkészíthető bőrradírok

arcápolásbőrápolásbőrradír
0

Írta:

Az alábbi bőrradírok között akadnak olyanok, amelyek összetevői leginkább egy krémes édességre emlékeztetnek, és finom illatuk miatt – különösen, ha épp az arcodon használod – nagy lehet a kísértés, hogy lemosás előtt megkóstold a gyümölcsös vagy joghurtos krémet.

A kóstolgatástól ugyan óva intenénk, hiszen a bőrradír lényege éppen az, hogy eltávolítsa a szennyeződéseket, vagyis használat közben rengeteg káros anyagot gyűjt magába, ezt pedig bizonyára te sem szeretnéd megenni…

Tengeri sós

Hozzávalók: tengeri só, egy kevés olíva olaj, vagy tej

Öntsd a durva szemű tengeri sót egy edénykébe és adj hozzá épen csak annyi olíva olajt vagy tejet, hogy sűrű, kenhető masszát kapj. Dörzsöld be vele az egész tested, majd zuhanyozz le. Ha nincs otthon tengeri só, használhatsz kristálycukrot is, de akkor le kell mondanod az értékes ásványi anyagokról.

Kivis-mézes

Hozzávalók: 1 érett kivi, 1 kiskanál méz

A kivit hámozd meg és egy villával pépesítsd össze, majd keverd hozzá a mézet. A gyümölcssavak eltávolítják a felesleges zsírt, a méz pedig értékes vitaminokat tartalmaz. Használd az arcon, a nyakon és a dekoltázson.

Mézes-almás

Hozzávalók: 1 fél alma, 1 kiskanál méz, 1 evőkanál tej, 1 evőkanál zabpehely, pár csepp citromlé

Az almát hámozd meg, magozd ki, és reszeld le egy nagy lyukú reszelőn. Keverd el a többi hozzávalóval és hagyd állni egy negyed órát, hogy könnyebb legyen dolgozni vele. Használhatod az egész testen és az arcon, de hatékony a problémás területeken is, mint például a térd vagy a könyök.

Epres-joghurtos

Hozzávalók: 4-5 szem eper, 1 kis pohár joghurt, 1 evőkanál méz, 1 evőkanál kristálycukor

Az epret törd össze egy villával, majd keverd hozzá a többi összetevőt is. Az egész testeden használhatod ezt a nagyszerű, hidratáló hatású radírt.

Élesztős

Hozzávalók: egy kevés élesztő, néhány csepp tej, 1 kiskanál durvára őrölt lenmag

Az élesztőt keverd simára a cseppenként adagolt tejjel. Vigyázz, hogy ne legyen túl híg, mert akkor lefolyik az arcodról. Ezután keverd hozzá a lenmagot, amely nem csak kiválóan tisztít, de megakadályozza a bőr kiszáradását, puhává és bársonyossá teszi. Használd az arcodon, a nyakadon és a dekoltázsodon.

+1 radírozás utáni hidratáló

Hozzávalók: 1 érett banán, 1 evőkanál méz, néhány csepp citromfű-olaj

A radírozás után semmiképpen se hagyd ki a hidratálást, hiszen a szennyeződésektől megtisztított, üde bőr ilyenkor képes a legtöbb vitamint és tápláló anyagot magába szívni. A testeden használd a kedvenc testápolódat, az arcodon pedig próbáld ki ezt a hidratáló pakolást: a banánt törd össze egy villával, majd keverd hozzá a mézet és a citromfű-olajt. Vidd fel az arcodra, és relaxálj legalább 10 percig, majd langyos vízzel mosd le a masszát. Minden bőrtípusra használható.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X