Főoldal > SZÉPSÉG > Őszi-téli ékszertrendek: visszatér a gyöngy és az arany

Őszi-téli ékszertrendek: visszatér a gyöngy és az arany

divatékszer
0

Írta:

Szeptemberben megérkeztek a népszerű ékszermárkák új kollekciói. A legújabb divat szerint véget ér a fehér- és a rozéarany térhódítása, visszafoglalja a trónt a sárga arany. A klasszikus, letisztult stílus helyett pedig az egyedi, formabontó vonalak, valamint a látványos, nagyobb darabok kerülnek előtérbe. 

Színvilágát tekintve az egyes évszakok ékszerdivatja nem különül el markánsan, hiszen a kiegészítők alapvetően a ruhatrendekhez igazodnak, és ma már télen-nyáron egyaránt hordunk sötét, világos és színes ruhadarabokat. Az ékszerek tekintetében inkább a formavilág a meghatározó. Ugyanakkor a kiegészítők jelentősége vitathatatlan, az öltözékre az ékszerek teszik fel a koronát. Egy egyszerű ruhát is elegánssá varázsolhat egy mutatós nyakék, míg egy szép alkalmi viselet összképét egy rosszul megválasztott fülbevalóval is el lehet rontani. A hétköznapi öltözetek tekintetében sem mindegy, hogy milyen stílusú divatékszert választunk a ruha mellé. „Az egyszerűbb szabású, letisztult ruhafazonokhoz nagyon jól illik a gyöngy, ami most ismét divatba jön, például a Calvin Klein őszi kollekciójában hangsúlyosan megjelenik. A Thomas Sabo színes, szemet gyönyörködtető darabokkal készül az őszre, a Pandoránál pedig természet ihlette motívumok jelennek meg. Egyre nagyobb divat az arany, de nem a klasszikus stílusú arany ékszerek, hanem az érdekes, egyedi vonalvezetésű darabok. Sokáig az acél, a rozé és a fehér arany volt a trend, de az elmúlt években elkezdett visszatérni a sárga arany: az olasz dizájnerek új kollekcióiban már nyolcvan százalékban sárga aranyat találunk. A letisztult, finom darabokat megint felváltják a nagyobb, mutatósabb ékszerek, és ez a trend az óráknál is megjelenik, újra a széles pántos, látványos órák a divatosak” – avat be a legújabb őszi-téli divatba Simon Zsuzsa, ékszer- és stílusszakértő.

A szakértő szerint érdemes jól kombinálható alapdarabokat beszerezni, melyeket többféle alkalomra is felvehetünk. „Egy pici, de mutatós brill fülbevaló nagyon öltöztet. Az örök darab. Jó lehet hétköznapi viselethez, és estélyihez is. Ha követjük a divatot, és szeretünk a ruhához ékszert választani, akkor a Pandora vagy Thomas Sabo színes, bohókás ékszereivel akár egy fehér póló – farmer összeállítást is feldobhatunk. Ezeknek az ékszereknek az előnye, hogy jól variálhatóak. A Pandoránál minden korosztály megtalálhatja a neki tetsző darabot, míg a Thomas Sabo most főleg a fiatalokat célozza meg, hiszen leszerződött az énekes Rita Orával, ő inspirálta a márka merész, nagyon színes új kollekcióját. A minimál stílus kedvelőinek a Calvin Klein sportosan elegáns, letisztult vonalvezetésű darabjait ajánlanám, náluk hangsúlyos most a gyöngy és a sárga szín is” – mondja Simon Zsuzsa ékszer- és trendszakértő.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X