Főoldal > SZÉPSÉG > Erre érdemes kicserélni a bőrradírod

Erre érdemes kicserélni a bőrradírod

arcápolásbőrradírszépség
0

Írta:

A bőrradírnak a legtöbbünk fürdőszoba polcán stabil helye van, hiszen azonnal simább és üdébb lesz tőle a bőr. De nem csak a bőrradír az egyetlen ilyen kozmetikum, sőt, ma már a bőrhöz gyengédebb, de mégis hatékonyabb lehetőségek is vannak.

A radír a bőr felszínén felhalmozódott, elhalt hámsejtek eltávolításával működik, és alapvetően megfelel a célra, bár kevesen tudják, hogy nem minden esetben és nem mindenkinek ajánlott.

Főleg a természetes őrleményeket, szabálytalan részecskéket tartalmazóak ugyanis bele-belekaphatnak az ép bőrbe, és ezzel mikrosérüléseket, irritációt okozhatnak. Ha például problémás bőröd van, a radír nem fog segíteni a pórusok megtisztításában, hiszen csak a felszínen hat, ráadásul a gyulladt pattanások fizikai irritációja tovább ronthat a problémán.

Bőrradír helyett a bőrgyógyászok inkább az otthoni kémiai hámlasztókat ajánlják, amik nemcsak kíméletesebben és egyenletesebben távolítják el az elhalt hámsejteket, de plusz jó dolgokat is tesznek érted. Három típusuk van: az AHA-k, a BHA és a PHA.

Ha a ráncok csökkentése, a pigmentfoltok halványítása vagy a vízhiány legyőzése fontos Neked, akkor az AHAk (gyümölcssav néven is ismerheted őket) között nézz szét. A legismertebb AHA a glikolsav, ami anti-aging tudásáról ismert, a tejsav pedig szuper hidratáló összetevő is.

A BHA (vagyis szalicilsav) a problémásabb bőr barátja: képes a felszín alá, a pórusok mélyébe is eljutni, és ott hatni, ahonnan a mitesszerek és pattanások problémája ered. A pórusok tisztításán túl klassz gyulladáscsökkentő és nyugtató hatása is van, ami extra segítség az aknék csökkentésében.

A PHA (gluconolactone) pedig az érzékeny bőr gyengéd hámlasztására való, és szuper segítség vízhiány ellen is.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X