Főoldal > SZÉPSÉG > Fitness otthon – Hogyan teheted lakásodat edzésbaráttá? (x)

Fitness otthon – Hogyan teheted lakásodat edzésbaráttá? (x)

edzés
0

Írta:

Edzeni, sportolni legfőképpen akarat kérdése, de nem ez az egyetlen faktor. Ha formában akarod tartani magad, a legegyszerűbb egy edzőterembe, vagy parkba eljárnod.

Ez azonban nem mindenkinek elérhető, ezért összeírtunk nektek pár technikát és eszközt, hogy edzésbaráttá tehessétek lakásotokat vagy albérleteteket!

Használj mobilis, többfunkciós bútorokat a lakásban!

Lehet, hogy első pillantásra úgy tűnik, mintha mozdulni is alig bírnál a kis panelben, de ez csak látszólagos! Képzeld el, hogy mennyi helyed lenne, ha a kanapét és a kávézóasztalt egyetlen mozdulattal félre tudnád tolni az útból! Nos, ez kerekekkel könnyen megvalósítható. Az edzéshez szükséges felszerelés (súlyok, matrac, ugrókötél, stb.) kényelmesen elférhet az ágy vagy kanapé fiókjában. Ha a bútorokban való tárolás nem opció a felszerelés nagy része akár fogasra is akasztható. Egy üresen hagyott falfelületet pedig az edzésedbe is bevehetsz!

Kompakt felszerelés, maximális teljesítmény

Ez akár egy autóreklám szlogenje is lehetne, de ez esetben olyan edzést elősegítő eszközökről van szó, amik kevés helyet foglalnak, de mégis segítenek az intenzív edzések alkalmával.

  • Ajtókeretbe illeszthető rúd, felhúzásokhoz – könnyen felszerelhető edzőalkalmatosság, motivációs szempontból sem utolsó, hiszen mindig bűntudatod lesz, ha átmész az ajtón és nem csinálsz legalább egy-két húzódzkodást!
  • Fekvőtámasz-állványok – mivel egy lakásba elég körülményes elhelyezni egy fekvenyomó padot a következő lehetőség egy pár kényelmes markolattal rendelkező állvány, hogy hatásosabbak legyenek a fekvőtámaszok.
  • Állítható súlyú kettlebellek – a nehéz és nehezen tárolható súlyzószettek helyett ruházz be egy olyan kettlebellre, aminek közepéről ki lehet szerelni a súly korongokat! Ez helyet is spórol és sok izomcsoportot mozgathatsz át vele.
  • Egy kényelmes, feltekerhető jógamatrac – egy helyszűkével rendelkező lakástulajdonos legfontosabb edzőtársa, nemcsak jógázásra, de felülésekhez is kiválóan alkalmas!

Elég tehát a kifogásokból, akár kertes házban, akár albérletben laksz, ha edzeni szeretnél, azt szinte bárhol megteheted!


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X