Főoldal > SZÉPSÉG > 7 tuti tipp: ragyogóan szép bőr nyáron

7 tuti tipp: ragyogóan szép bőr nyáron

bőrápolásnapvédelemszépségszépségápolás
0

Írta: and

Végre beköszöntöttek a napsütéses napok! A meleg hőmérséklet hatására egyre lengébb ruhákba bújunk és igyekszünk sok időt tölteni vízpart mellett. De mielőtt kis felsőkbe és rövidnadrágba, illetve bikinibe bújnál, gondoskodj bőröd szépségéről és védelméről alábbi tippjeink segítségével.

Tápláld a bőröd!

Az egészséges bőr kulcsa Médiatára kiegyensúlyozott diéta, amely fehérjében, antioxidánsokban és tápanyagokban gazdag. Egyél sok tápláló ételt, amilyen a spenót, a kelkáposzta, és a C-vitaminban gazdag gyümölcsök, például a piros bogyós finomságok és a görögdinnye. Ezek tele vannak létfontosságú vitaminokkal, antioxidánsokkal és kollagénnel, amelyek ragyogóvá teszik a bőrt.

Szedj a kollagén kapszulát!

Vedd fel a harcot a káros ultraibolya sugárzással olyan természetes fehérjékkel, mint a kollagén és az elasztin, amelyek gondoskodnak a bőr rugalmasságáról, lelassítják annak öregedési folyamatát, így a késleltetik a ráncok kialakulását és a bőr elvékonyodását is. Szedj olyan táplálék-kiegészítőt, amely cinket, C-, E-vitamint és aloe verát is tartalmaz, ezáltal támogatva a kollagén megfelelő szintjét a szervezetben.

Csökkentsd a nap káros hatását tejtermékekkel és antioxidánsokkal!

Ha már megtörtént a baj és leégtél, a gyulladás csökkentésének leggyorsabb módja, ha joghurtot vagy zsíros tejet kensz közvetlenül az égett bőrfelületre. Hagyd rajta 15 percig száradni, majd öblítsd le, és ismételd óránként. Ez a kis pakolás megakadályozza a bőr károsodását és a csökkenti a kellemetlen, égő érzést, illetve a bőr pirosságát is. Használhatsz olyan test- vagy arcápolót is, amely C-, E-vitamint valamint alfa lipoic savat tartalmaz. 6 óránként kend át vele a leégett bőrt, és folytasd addig, amíg a bőrfelület teljesen meg nem gyógyul.

Viselj kalapot!

A kutatások egyértelműen bizonyítják, hogy az 50 faktoros fényvédők csökkentik a leégés esélyét és a bőrrák kockázatát, de nem nyújtanak teljes körű védelmet. Fontos, hogy ne tartozódj a napon 11 és 15 óra között. Védd a bőröd naptejjel, de mellette viselj napszemüveget és kalapot is!

Úszás után feltétlenül zuhanyozz le!

Talán nem ezt kívánod leginkább egy wellnessben töltött lusta nap után, de a bőröd védelme érdekében kifejezetten fontos, hogy lezuhanyozz. A mesterséges vízben található klór szárítja és irritálja a bőrt, ezért mihamarabb mosd le magadról.

Ne feledkezz meg a hidratálásról!

Az ajánlott napi 2 l víz fogyasztása nyáron még fontosabb, mint máskor, mivel a folyadékveszteség a nagy melegben és páratartalomban sokkal jelentősebb. Az elegendő vízfogyasztás ráadásul méregtelenít és gondoskodik a bőr egészséges ragyogásáról.

Használj testradírt!

A bőrradírozás a legfontosabb lépés a ragyogóan szép, barna bőrért. Eltávolítja az elhalt hámsejteket, és segít, hogy a bőr jobban hasznosítsa a többi kozmetikumot, legyen szó akár hidratálóról vagy barnító krémről, miközben megnyitja a pórusokat. Használj mosdókesztyűt, és körkörös mozdulatokkal masszírozd közben a bőröd, hogy stimuláld a bőr vérkeringését. Ha száraz a bőröd, próbáld ki a száraz tisztítást, amely növeli a vér áramlását, ragyogóvá teszi a bőrt az elhalt hámsejtek eltávolításával és a pórusok megnyitásával. Ráadásul csökkenti a narancsbőrt is, ami nem elhanyagolható a bikini szezon idején.

Most, hogy tudod, hogyan óvd nyáron a bőröd, nincs más hátra, mint elővenni a bikinit és élvezni a nyaralást! De ne felejtsd el a naptejet és a kalapod!


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X