Főoldal > SZÉPSÉG > Mínusz 5 év: tornáztasd az arcizmaidat!

Mínusz 5 év: tornáztasd az arcizmaidat!

arcfiatalságszépség
0

Írta:

Összegyűjtöttünk hét gyakorlatot a szép nyak, a sima arc, a feszes szemkörnyék és a határozott ajakkontúr visszaszerzése, illetve megőrzése érdekében.

Próbáld ki, és ismételd napi rendszerességgel! Meglátod, egy-két hónapon belül minimum 5 évet letagadhatsz majd.

1. gyakorlat – Szép nyak és helyes testtartás

Állj egyenesen, és koncentrálj a testtartásodra. Tartsd finoman egyensúlyozva a fejed, ahhoz hasonlóan, ahogyan a virág szára tartja a virágot. A helyes testtartás garancia a szép nyak megőrzésére.

2. gyakorlat – Hattyú nyak

Állj egyenesen, és nyomd előre az alsó állkapcsodat, hogy a nyak izmai megfeszüljenek. Tartsd ezt a pózt 2-3 másodpercig, majd engedd vissza az állkapcsod és lazíts. Ismételd meg a gyakorlatot tízszer.

3. gyakorlat – Feszes áll és arc

Szorítsd ökölbe a kezed, és tedd az állad alá. Enyhén nyisd szét a szádat, majd told az alsó állkapcsodat lefelé, az öklöd irányába, amivel ellenállást fejtesz ki. Tartsd ezt a pózt 6-10 másodpercig, majd lazíts. Ez a gyakorlat megfeszíti az áll alatti és az állkapocs izmokat. Ha ezeket az izmokat karbantartod, feszes állra és arcra tehetsz szert.

4. gyakorlat – Feszes orca

Fújd fel mindkét pofid. Lassan engedd ki a levegőt, miközben óvatosan paskolod az arcod a tenyereddel.

5. gyakorlat – Felső ajak feszesítése

Húzd szélesre az ajkaidat, mintha mosolyognál, és nyomd őket erősen egymásnak. Érezd a nyomást a száj körüli izomban, mely az ajkaid kialakításában játszik szerepet. Tartsd ezt a pózt pár másodpercig, majd lazítsd el izmaidat.

6. gyakorlat – Tonizált szemkörnyék

Helyezd a mutatóujjadat a szemöldök alatt elhelyezkedő szemöldökcsontra, a hüvelykujjadat pedig a szem alá. Nyisd tágra a szemed, majd próbáld meg becsukni, és pislogni. Minden alkalommal, amikor megpróbálsz pislogni, érezni fogod a szem környéki izmok feszülését. A gyakorlat végén csukd be a szemed, és pihentesd egy kicsit.

7. gyakorlat – Sima homlok

Tedd az ujjaid vízszintesen a homlokodra. Emeld meg a szemöldököd és a szemhéjakat az ujjaid tapadását kihasználva. Tartsd ezt a pózt 6-10 másodpercig, majd engedd el. Érezned kell a homlok izmainak feszülését a gyakorlat során. Ezután pihentesd a megdolgoztatott területet.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X