Főoldal > SZÉPSÉG > Meglepő trükk segít a töredezett hajon a fodrászok szerint

Meglepő trükk segít a töredezett hajon a fodrászok szerint

egészséges hajfodrászhajnövesztésházi praktikakonyhai trükktiktoktöredezett haj
0

Írta:

Még a profik szerint is segíthet a töredezett hajon az a trükk, amit a TikTok-videómegosztón kapott fel az internet népe.

Egy esélyt mindenképpen érdemes adni annak a trükknek, amely a TikTok-on kapott szárnyra néhány nappal ezelőtt. A videó szerint – amit ITT tudsz megnézni – a töredezett hajra egy fűszernövény lehet a megoldás, méghozzá olyan, ami jó eséllyel a te konyhádban is megtalálható.

A megoldás nem más, mint a ROZMARING TEA!

Young woman brushing healthy hair in front of a mirror

A videót feltöltő lány egy egyszerű rozmaringos teát készít, majd azt fújja a hajára, miután megmosta. Egészen pontosan:

  • 2-3 bögre vizet felforral, majd egy ág friss rozmaringot beledob a vízbe.
  • Kikapcsolja a főzőlapot, majd hagyja, hogy a rozmaring nagyjából egy órát ázzon a vízben, amíg az lilás színű nem lesz.
  • Ezután a kihűlt vizet egy szórófejes flakonba önti, majd hajmosás után a tövektől a hajvégekig befújja vele a haját.

A Well and Good magazin egy korábbi kutatása szerint a rozmaring hatásos a hajhullás ellen, valamint akár a haj növekedéséhez is hozzájárulhat, ha napi szinten érintkezik a fejbőrrel. Ez még nem minden, a növény ugyanis segít megakadályozni a  haj elvékonyodását – így a töredezést is, képes helyreállítani, stimulálni és szabályozni a sejteket, ezzel csökkentheti és stabilizálja a fejbőr zsírosodását, ráadásul még tisztítja is azt.

A fodrászok szerint a trükk valóban működhet, érdemes lehet még a hajvégeket kókuszolajjal vagy jojobaolajjal ápolni.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X