Főoldal > szex > 9 tipp, hogy felpörgesd a libidód

9 tipp, hogy felpörgesd a libidód

libidómozgásszexvágyfokozó
0

Írta:

1. Mozgásra fel! A rendszeres testmozgással nemcsak az alakodnak teszel jót, hanem a libidódnak is. Azok a nők ugyanis, akik hanyagolják a testmozgás, beszámolóik alapján sokkal kevésbé kívánják a szexet, szemben edzett társaikkal. Ez betudható a mozgás során termelődő boldogsághormonnak. Így este az edzést máris levezethetitek egy kis lepedőakrobatikával. 2. Olvass valami erotikusat! Az erotikus […]

1. Mozgásra fel!

A rendszeres testmozgással nemcsak az alakodnak teszel jót, hanem a libidódnak is. Azok a nők ugyanis, akik hanyagolják a testmozgás, beszámolóik alapján sokkal kevésbé kívánják a szexet, szemben edzett társaikkal. Ez betudható a mozgás során termelődő boldogsághormonnak. Így este az edzést máris levezethetitek egy kis lepedőakrobatikával.

2. Olvass valami erotikusat!

Az erotikus irodalom mindenki fantáziáját beindítja, és egyik legegyszerűbb módja, hogy pár ötlettel feldobd a szexuális életeteket. Menj el a boltba, és válassz ki magadnak egy könyvet. Ha vizuális alkat vagy, egy erotikus film is szóba jöhet.

3. Pörgesd fel magad!

Állandóan túl fáradtnak érzed magad a szexhez? A túl alacsony folsav-szint is oka lehet az állandó fáradtságnak, melynek egyik kiváltó oka, hogy a nők nem fogyasztanak elegendő B-vitamint.  Illetve a túl alacsony vasszint is energiahiányhoz vezethet. Étkezésnél tehát mindig ügyelj arra, hogy ezekből az összetevőkből mindig elegendőd fogyassz. Ha ez nem megoldható, tabletta formájában is pótolhatod.

4. Szagolj szexis illatokat!

Nem csak a parfüm, de az sütőtökös pite, a leander, az uborka vagy a hintőpor illata is olyan, hogy megnövelik a véráramlást a nemi szervekben. Készíts vacsorát, ahol pitét, uborkát is tálalsz, és innentől szinte egyenes út fog vezet az ágyig.

libido2.jpg ()

5. Eddz módjával!

Mint írtuk, a mozgás jót tesz a libidónak, de ha lefekvés előtt kezdesz neki keményen edzeni, annak maximum alváshiány lesz a vége. Próbálj ki valami kevésbé intenzív gyakorlatot, például pilatest vagy jógát, ezek ugyanúgy beindítják a vérámlamlást a szükséges területeken.

6. Fogyassz libidónövelő pirulát!

Bár a férfiak számára ott a Viagra, a nők is találhatnak maguknak megfelelő készítményt. Nézz el a drogériába vagy bioboltba, és keress természetes alapanyagokból készült vágyfokozót. Ha hormonális probléma miatt állna vágyhiány a háttérben, akkor érdemes orvosi segítséget kérni.

7. Válts gyógyszert, ha szükséges!

Ha valamilyen antidepresszánst szedsz, az is oka lehet a libidócsökkenésnek, ugyanis ezek a szerek sokszor erősen vágylóhasztó hatással bírnak. Ha ez az állapot már veszélyezteti a kapcsolatotokat, kérd meg az orvosodat, hogy javasoljon hatásos, de kevésbé vágygyilkos szert.

8. Ne gondolkozz!

A nők agya általában aktívabb, mint a férfiaké, folyamatosan jár valamin a eszük, ezért szex közben is hajlamosan elkalandozni. Ha te is azt tapasztalod, hogy szex közben a másnapi ebédre gondolsz, szállj vissza a jelenbe, és csak a pillanatra és az élvezetekre fókuszálj.

9. Vedd könnyedén!

Nem szükséges órákat görcsölnöd azon, hogy megfelelő hangulatba kerülj. A hosszan elhúzott idő olykor pont az ellenkező hatást váltja ki, mert attól kezdesz el tartani, hogy téged már semmi sem izgat fel. Tehát ne kezdj el kombinálni, hanem egyszerűen adjátok át magatokat az élvezeteknek. Így nem jut időd elkalandozni gondolatban, és stresszelni.

Bűnmentes élvezet – így rágcsálj!


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X