Főoldal > szex > 5 helyzet, amikor nem kellene szeretkezned

5 helyzet, amikor nem kellene szeretkezned

együttlétintim helyzetpárkapcsolatszerelemszerelmeskedésszex
0

Írta:

A szex jó az egészségednek, megmozgat, jót tesz a párkapcsolatodnak és még jobb kedvre is derít. Ez mind igaz, azonban az igényeidnél több vagy kevesebb együttlét nem tesz jót. Itt van 5 olyan helyzet, amikor jobb, ha inkább hanyagolod egy kicsit a szexuális együttlétet.

1. Érzed, de nem jó

A szex általában nem a filmekben látott tetőtől talpig átmozgató felfedezőút, ami egy elképesztő orgazmusban (vagy orgazmusokban) ér véget, de ez nem azt jelenti, hogy fájnia kell. A dyspareunia, vagyis a fájdalmas közösülés hátterében állhat fizikai és pszichológiai ok is. Lehet például oka a menopauzát jelző hüvelyszárazság, a gyerekszülés, ekcéma, vagy akár vaginizmus is. Próbálj meg síkosítókat használni, melyből leginkább szilikonos fajtát válassz, mert sokkal kevésbé szárad ki és több ideig hatásos a vizes és olajos társainál.

2. Valami nem oké odalent

Viszket? Ég? Furcsa szagú? Ha a válaszod bármelyikre is (vagy az összesre) igen, fontos, hogy minél előbb kitisztítsd magad. A legrosszabb esetben szexuális úton terjedő betegséged van, s akár a partnered is megfertőzheted. Persze nem kell egyből a legrosszabbra gondolkodni, állhat egy teljesen átlagos gombás fertőzés is a probléma hátterében, melyek akár az uszodában is elkaphattál. A gombás fertőzés is kiválthatja a szex közben érzett égető, viszkető érzést, de ne aggódj, amint a fertőzés elmúlik, a kellemetlen szexuális élmények is a múltba vesznek. Mielőbb fordulj orvoshoz, hogy kiderüljön, mi a baj!

3. Gond van az emésztőrendszereddel

Ha gond van az emésztéseddel és egész nap a wc-n trónolsz, esetleg hánysz, rosszul érzed magad, kimerült vagy, nem valószínű, hogy sok kedved lenne szeretkezni. De ha mégis, akkor igen kellemetlen tüneteket élhetsz át. A gázképződés, bélmozgás elég kellemetlen tünetek, és nem is túl vágyfokozóak, a szeretkezés pedig csak ront a helyzeten, hiszen a pénisz irritálhatja a beleket. Ha egyébként is vannak gondjaid a gyomroddal, először azt tedd rendbe orvos, gasztroenterológus segítségével, utána jöhet a nemi életed.

Old lead letters forming the word Sex, Image: 148117425, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, imageBROKER

4. Kifogyott a készlet

Azt hiszed, veled nem történhet meg, ő nem olyan… A szexuális úton terjedő betegségek nem holmi legendák és nem, nem csupán egyetemisták kaphatják el. Csak azért, mert elmúltál már 20, nem szabad kevesebb figyelmet fordítanod a biztonságos szexre. A nemi betegségek nagyon kellemetlen, de akár életveszélyes tüneteket is okozhatnak, terjedésük pedig észrevétlen. Lehet, hogy partnered nem is tud róla, hogy beteg vagy betegséget terjeszt. Óvszer nélkül inkább ne szerelmeskedj!

5. Csak egy kipipálandó feladat

Természetes, hogy egy hosszabb kapcsolat során a vad, szenvedélyes együttlétek intimebbé válnak, ahogy megismeritek egymást partnereddel. De az nem normális, ha élvezeti időtöltésből csak napi/heti/havi rutinná válik a szex. Ha úgy érzed, beszippantott titeket a mókuskerék, próbáljatok ki valami újat, például egy új pozitúrát. Ha elvesztetted az együttlétek iránti vágyad, legyen akár fizikai oka is, meghurcolja a kapcsolatotok. Ne félj beszélgetni a pároddal erről, mindkettőtök érdekében!

Fotó: Profimedia – Red Dot


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X