Főoldal > szex > Megdöbbentő kutatási eredmény – a hűtlenség fogyaszt?

Megdöbbentő kutatási eredmény – a hűtlenség fogyaszt?

diétahűtlenmegcsaláspárkapcsolattáplálkozás
0

Írta:

Tényleg megszabadít a kilóktól, ha félrelépsz?

Online félrelépők

Ahogy lassacskán mindent, hűtlenkedni is az interneten a legkönnyebb. Nem csupán azért, mert sokkal szebbnek, fiatalabbnak, egyszóval piacképesebbnek mutathatjuk magunkat a valóságosnál, de a lebukás veszélye is jóval kisebb. Azt a felmérést, ami a cikk címében szereplő különös eredményt hozta, egy olyan honlap adatai alapján készítették el, ahol a házas felhasználók némi pezsdítő élményt (azaz titkos kapcsolatot) keresnek magunknak. A regisztráltak 62%-a, nők és férfiak vegyesen számoltak be arról, hogy a hűtlenkedés következtében jelentős súlyfeleslegtől szabadultak meg. De vajon tényleg létezik ilyesmi?

 

A stressz és a szex

A szakértők szerint mindenképpen. Craig Jackson, a Birmingham City Egyetem pszichológia professzora a stressz és a szex kettős erejének tulajdonítja az eredményt. Méghozzá azért, mert akik hűtlenkednek, azokon rendkívül nagy a nyomás: állandóan hazudozniuk kell, félelemben élnek az esetleges lebukás miatt, így a stresszhormonok szintje jelentősen megnövekszik a szervezetükben, felgyorsul a szívverés, megnő a vérnyomás, ez pedig összességében fogyáshoz vezet. Ennek a jelenségnek tehát ugyanaz áll a hátterében, mint amikor valaki „belefogy” egy válásba vagy a munkahelye elvesztésébe. A szex szerepét pedig nem kell magyaráznunk: egy kiadós szeretkezéssel 100-300 kalória is elégethető félóra alatt, ami nagyjából annyi, mintha minimum 10 percet futnánk. Hozzátéve, hogy egy titkos viszonyban az ember valószínűleg nem egyszer szeretkezik mondjuk egy kétórás randi alatt, nem csoda, hogy csak úgy olvadnak a kilók.

cheat2.jpg ()

Akkor mi szól ellene?

Azon túl, ami egyértelmű, például hogy hosszú időn keresztül az orránál fogva vezetünk több embert is, a hűtlenség, főként hosszú távon, a felsoroltak ellenére sem tesz jót. Igaz, hogy a stressz fogyaszt, de csak egy ideig: ha állandó feszültségben élünk, a szervezet egy idő után hozzászokik ehhez, és ez biológiailag és pszichésen egyaránt rendkívül veszélyes, így a testünk különféle stratégiákat kezd kidolgozni, hogy megszüntesse. A stresszellenes módszerek egyike pedig éppen az evés…méghozzá az egyik legkézenfekvőbb és legegyszerűbb módszer. Arról nem is szólva, hogy a szüntelen feszültség miatt jócskán nő a szívrendellenességek kockázata (a gyakran félrekacsingató férfiak nagyobb százalékban kapnak szívrohamot). Aki boldogtalan kapcsolatban él – ahogy ez általában feltétele a hűtlenségnek -, az eleve hajlamosabb a depresszióra és ezen keresztül a szívbetegségekre, míg a harmonikus, boldog kapcsolatban élőket ritkábban érik utol a szív- és érrendszeri megbetegedések. Szóval vigyázzunk a szívünkre – gyakorlati és átvitt értelemben egyaránt.

Fotó: Profimedia – Red Dot


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X