Főoldal > szex > Erotikus álomfejtés: tudd meg, mit jelentenek a pikáns álmaid!

Erotikus álomfejtés: tudd meg, mit jelentenek a pikáns álmaid!

álomálomfejtéserotikaerotikus álompárkapcsolatszexszexualitás
0

Írta:

Gyakran álmodsz olyat, amibe ébren belepirulsz? Nem tudod, miért van az, hogy néha az exed, máskor meg egy vonzó idegen az álombéli szexuális kalandjaid főszereplője? Ne szégyenkezz, inkább fejtsd meg, mit jelentenek a pikáns álomképek!

Az erotikus álmok nem azért vannak, hogy éjszakánként jól szórakozz – azért persze nem tilos élvezni őket –, sokkal inkább azért, hogy szembesítsenek azokkal a vágyakkal és elfojtásokkal, amiket magadnak sem vallasz be. Ezek az elfojtások nemcsak a szexualitásoddal, hanem az életed más területeivel is kapcsolatban lehetnek – bár tény, hogy minél kevesebb az életedben a kielégítő szex, annál sanszosabb, hogy a tudatalattid erotikus álmokkal üzen majd neked. De nyugi, ezek csupán átvitt értelmű képek, teljesen természetesek, egészségesek és sokszor egyéni a jelentésük. Nem mindig azt mutatják meg, hogy titkon mire vágysz, sokkal inkább azt, hogy mit kell tisztáznod magadban.

Fogadd el, hogy az álmaidat mindig az aktuális körülményeid és érzéseid alakítják. Vannak ugyan egyetemes szimbólumok, amelyek Freud szerint az álomban felbukkanva, mindig szexuális jelentésűek (például a kígyó, a létra, a kés, a lépcső, a gyertya, a toll a férfit, míg a barlang, a doboz, az alagút vagy a sötét szobák a nőt jelenítik meg), de legtöbbször a saját szexuális emlékeid és élményeid alapján áll össze a pajzán álom. Mielőtt egy-egy álomkép üzenetét kezdenéd kutatni, gondolkodj el azon, hogy az életed elmúlt időszaka hogyan hozható kapcsolatba az álommal!

ÁLOMKALAUZ

Azt álmodod, hogy…

…megzavarnak szeretkezés közben

Ha az álombéli szex alatt rád nyitják az ajtót vagy más zavaró körülmény adódik, az a gátlásosságodat jelképezi. A lelked mélyén úgy érezheted, hogy a szex szégyellnivaló, bűnös dolog. Fokozottan igaz ez akkor, ha valamelyik szülőd kapott rajta. Azt is gondold végig, hogy az életed mely területein vagy elégedetlen, mert ez az álomkép arra is utalhat, hogy valami nem úgy történt veled mostanában, ahogyan azt vártad volna.

…nyilvános helyen szexelsz

Amikor álmodban olyan helyszínen éled át a vágytól fűtött pillanatokat, ahol sokan látnak, és ezt élvezed is, lehetséges, hogy a valóságban sokkal nagyobb jelentőséget tulajdonítasz a testiségnek, mint a partnerednek, és a külső tulajdonságokat többre tartod a belső értékeknél. Ha viszont cikinek érzed álmodban a nyilvános szexet, valószínűleg ébren is van benned némi szégyenérzet szeretkezés közben és nehezen tudod magad igazán átadni a szenvedélynek.

…a régi szerelmeddel gyűritek össze a lepedőt

Bár lehet, hogy érzelmileg már túlléptél a kapcsolaton, a testednek még hiányozhat az expasid érintése. Különösen így van ez, ha épp nincs kapcsolatod vagy a mostani pároddal nem az igazi a szex. Az ex megjelenése leginkább arra utal, hogy gyakran párhuzamot vonsz a múlt és jelen között, és nehezen engeded el a régi dolgokat. Érdemes azt is megvizsgálni, mit szimbolizálhat a régi pasi. Ha egy szexi rosszfiú volt, akkor talán több szenvedélyre és spontaneitásra vágysz a jelenlegi életedben. Ha pedig iskolásként jártatok, akkor lehet, hogy az akkori szabadság hiányzik az életedből.

szexcikk2.jpg ()

…egy idegennel hancúrozol

A vonzó idegen a saját lelked ismeretlen oldalát személyesíti meg, kivetülhet rá az összes eltitkolt szexuális vágyad. Ha ez a szex jó, és épp társat keresel, az álombéli lovagod megtestesítheti azokat a tulajdonságokat, melyeket leendő partneredtől is elvársz. Ha pedig rossz élmény, akkor a szerelmi életeddel kapcsolatos félelmeidet mutatja az álom.

…a főnököddel élsz át erotikus pillanatokat

Ezt is többféleképpen lehet értelmezni: ha alapból bejön a főnök, akkor lehet egy szimpla vágyálom, viszont ha semleges számodra vagy kifejezetten nem bírod, akkor a vele szemben érzett komplexusaidat fejezheti ki az álombéli szex. Valószínűleg több hatalomra és elismerésre vágysz a munkahelyeden.

…egzotikus szeretőd van

Simán előfordulhat, hogy egy szexi csokifiúval lepedőakrobatikázol az álmodban, ami – ha épp nincs friss, személyes élményed ilyen típussal, akkor – persze nem azt jelenti, hogy kizárólag színes bőrű partnerrel tudod elképzelni a szexet. Csupán azt, hogy valami extrára vágysz a hálószobában, ez lehet különleges figyelem, vagy új pózok, helyszínek, szerepjátékok, segédeszközök.

…durva, erőszakos szexben van részed

Ez mindig valamilyen belső konfliktusra utal. Leginkább úgy értelmezhető, hogy gyakran gyengének érzed magad, amikor ki kellene állnod magadért, nehezen hozod meg a fontos döntéseidet, és hadilábon állsz az önbizalommal.

…hármasban csináljátok

Ez az álom nem utal feltétlenül arra, hogy tényleg szívesen kipróbálnád a szex ezen formáját, csupán egy nagy adag kíváncsiságot jelez. Ha két férfivel hancúrozol, akkor domináns szerepre vágysz, tisztában vagy értékeiddel és magabiztosságot sugárzol a hétköznapokon is. Viszont bizonytalanságod nyilvánul meg, ha egy férfival és egy nővel szeretkezel egyszerre. Attól félsz, hogy nem vagy elég jó a mostani párodnak, ugyanakkor több érzékiséget is szeretnél tőle kapni.

A cikk a Wellness magazin 2016/5. számában jelent meg.

Fotó: Profimedia – Red Dot


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X