Főoldal > szex > Ezt ne csináld szingliként, ha jót akarsz!

Ezt ne csináld szingliként, ha jót akarsz!

boldogságismerkedéspárkapcsolatrandiszerelemszingli
0

Írta:

Nem akarsz megalkudni, lemondani az elvárásaidról? Biztos, hogy ez a probléma? Lehet, hogy észre sem vetted, és olyan mindennapi rutinokat alakítottál ki, amik akadályoznak a társkeresésben.

Pirchala Berta, a Miitt.hu Társkereső Közösség vezetője három év tapasztalata alapján gyűjtötte össze a leggyakoribb hátráltató szingliszokásokat.

1. Egy elzárt világban élsz, ahol nem fér hozzád senki. Munkába menet a mobilodba bújsz, vagy a kocsidban ülsz egyedül, majd a gyakori túlóra után jön a bevásárlás, tornaterem, vacsora, otthoni filmezés, közben pedig észre sem veszed, hogy ebben a körforgásban nincs is helye a spontán ismerkedésnek.

2. Elhiszed, hogy minidig a másik a hibás. Különösen kártékony, ha a barátaiddal folyton azt tárgyaljátok ki, hogy a másik nem miért szánalmas. Ha ezt sokat mondogatod, akkor a végén el is hiszed, és nehéz úgy ismerkedni, hogy már eleve utálod a másikat.

3. Szakítás után nem hagysz időt a gyásznak. Ha túl korán belevágsz egy új párkapcsolatba, nem biztos, hogy kellő odafigyeléssel választasz. Az új helyzetbe behurcolt, le nem zárt sérelmed konfliktusokat okozhat, ami a kapcsolat felbomlásához vezethet. Ezzel a szokással egy frusztráló spirálba kerülhetsz.

4. Várod a csodát. Mert a hollywoodi filmek is megmondták, hogy „majd jön a szerelem, amikor kell”. De, ha már jó régóta nem jön magától, akkor érdemes elébe menni. Az Internet korában nem nehéz utánajárni, hogy mit tehetsz.

5. Regisztrálsz több társkeresőn is, és elaprózod a figyelmedet. Ez a figyelemmegosztás lejön a másiknak, és már csak a mennyiség miatt is fárasztó munkává teszi az ismerkedést, amiben elvész a játékosság, az odafigyelés és a ráhangolódás. Folyton olyan érzésed lesz, hogy biztos van jobb a sok ezer közt, pedig nem a legjobbat kell megkeresned, hanem találni egy elég jót.

randikaja2.jpg ()

6. Rögtön társat keresel, és nem ismerkedsz. Óriási öngól tud lenni, ha mindenkiben azonnal a potenciális férjedet, feleségedet keresed. Így nem adsz időt magadnak őt megkedvelni, megszokni a hibáit, és elfogadtatni a sajátjaidat.

7. Úton-útfélen bizonygatod, hogy te egyedül is milyen jól vagy. Ha tényleg jól vagy, akkor nem érzed szükségét, hogy ezt bizonyítsd. Ha viszont mindenhol hangot adsz a szingli lét nagyszerűségének, akkor ezzel potenciális partnereket ijeszthetsz el.

8. Cikinek tartod, hogy egyedül vagy. Korunk 50%-os válási aránya mellett nem lehet kijelenteni, hogy a párkapcsolat az egyetlen üdvözítő állapot mindenkinek, mindenkor. Van, amikor az ember szingli, és ez normális. Ha szégyelled, az hat a hangulatodra és önbizalmadra is, ami aztán meg is látszik. Ráadásul, ha rejtegeted, hogy szingli vagy, potenciális partnereket szalaszthatsz el.

9. Nem kérsz segítséget. Ha nem tudod, hogyan fogj hozzá az ismerkedéshez, vagy próbálod, de nem megy, akkor nem csak pszichológus, életvezetési tanácsadó és társkereső szolgáltatásokat vehetsz igénybe, de a barátaidat is megkérheted, hogy segítsenek, hívjanak meg közösségi eseményekre, és mutassanak be az ismerőseiknek.

10. Visszatáncolsz az exedhez, valahányszor magányos vagy. Akár te hagytad el, akár ő téged, annak oka volt. Minél tovább halogatod a végleges elválást, annál később találsz egy olyan párkapcsolatot, ahol mindketten dráma nélkül elköteleződhettek.

Forrás: Miit.hu


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X