Figyelem, felnőtt tartalom!

Az ön által megtekinteni kívánt tartalom a kiskorúakra káros hatással lehet.
Használjon szűrőprogramot, ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz ne férhessen hozzá kiskorú.

Főoldal > szex > Egyre kevesebb pár él szexuális életet

Egyre kevesebb pár él szexuális életet

életmódszeretkezésszex
0

Írta:

Megdöbbentő: Kevesebbet szexelünk, mint az elmúlt 20 évben bármikor.

Egy brit felmérés kiderítette, hogy azok, akik több mint 25 évesek és házasok, vagy kapcsolatban élnek, 64%-al kevesebbet szexelnek, mint az elmúlt két évtizedben tették a hasonló életkorúak és hasonló körülmények között élők. Ez nem jelenti azt, hogy nekik nem is lenne kedvük az ágytornához, ugyanis a tesztben résztvevő nők fele kifejtette, hogy szeretnék gyakoribbá tenni az együttléteket. A férfiak kétharmada ugyanígy nyilatkozott.

A szexnek az örömszerzésen kívül rengeteg más, a testi-lelki egészségre egyaránt kedvezően ható, jótékony tulajdonsága van: a stresszcsökkentésen és az immunerősítésen túl például a bőrt, a körmöket és a hajat is szépíti, de a kapcsolaton belüli ragaszkodást, intimitást és bizalmat is erősíti. Mindezek ellenére csak 6-ból 1 ember nyilatkozta, hogy az elmúlt hónapban 10 vagy annál több aktusban volt része, a többség viszont még ennél is ritkábban, csupán havi 3-5 alkalommal bújik ágyba a partnerével.

A részvevők 12%-a kevesebb, mint havi két alkalommal szeretkezik a párjával – ez pedig rendkívül kevésnek számít egy egészséges, szexuálisan aktív kapcsolatban, legalábbis a szakértők szerint. A meglepő adatokra egyébként pár héttel ezelőtt derült fény, de nem érinti az egyedülállók táborát: ők ugyanis 1991-ben és 2018-ban is (szinte százalékra pontosan) ugyanannyit szeretkeztek.

Fotó: 123RF


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X