Főoldal > szex > Ezt teszi a szex a külsőddel

Ezt teszi a szex a külsőddel

egészséghormonnemi életorgazmusszépségszerelemszexszexuális élet
0

Írta:

A szex egészségre gyakorolt pozitív hatásai ismertek, de szerencsére rengeteg szépítő hozadéka is van annak, ha rendszeresen bújsz össze a pároddal. Képzeld, nem csak kiegyensúlyozottabb leszel, de gyönyörűbb is, ha aktív szexuális életet élsz.

Megszépíti a bőrt

Rengeteg kencét megspórolhatsz, ha gyakran gyűröd össze a lepedőt a partnereddel, ugyanis a rendszeres szextől ragyogó, egységes és gyönyörű lesz a bőröd. A ragyogó, puha, életteli arcbőr tehát garantált, és még a lelkednek is jót tesz, ha nem fogod vissza magad.

Formában tart

Egy kiadós hancúrozás után egész biztosan már te is éreztél izomlázat másnap. Már 20 perc szexszel akár 150-200 kalóriától is megszabadulhatsz, ráadásul igencsak élvezetes módon. Ez az egyik legjobb mozgásforma, hiszen ilyenkor ténylegesen össze tudod kötni a kellemeset a hasznossal.

Megfiatalít

Azok, akik legalább heti háromszor szexelnek, sokkal fiatalabbnak tűnnek a koruknál. Ez nem csak a kiegyensúlyozottság miatt van, tudományosan is megmagyarázható az összefüggés. A rendszeres szex ugyanis egyensúlyban tartja az ösztrogénszintet, több kollagén kerül a bőrbe, ami így sokkal ruganyosabb és ráncmentesebb lesz. De a szervezet oxigénellátása is sokkal intenzívebb, ami szintén bőrfiatalító hatású.

44085921 - photo of couple of lovers during romantic scene in bedroom

Eltünteti a pattanásokat

Nem csak fiatalít és ránctalanít az intenzív szexuális élet, de a bőrön éktelenkedő piros kis dudorocskákat is képes elmulasztani. A szex ugyanis olyan hormonokat szabadít fel a szervezetben, amelyek gyulladáscsökkentő hatásúak. Mivel a stresszhormon csökken ilyenkor, így az idegeskedés miatt előbújó pattiknak is jóval kisebb az esélye.

Egészségesen tart

Ha egészség, akkor szépség is, ezt ugye tudod? Mindkettő nagyon fontosnak kell, hogy legyen egy nőnek, ráadásul a kettő szoros összefüggésben is áll. Minél többször bújsz össze a pároddal, annál kisebb az esélye, hogy megbetegedj. Aki sokat szexel, az sokkal kevésbé betegszik meg a különböző vírusok és baktériumok által, a komolyabb betegségekről nem is beszélve. Emellett csökkenti a szorongást, megvéd a depressziótól, és a pihentető alvás miatt bőröd is látványosan kisimul.

Vonzóbbá válsz

Sokan már ránézésre meg tudják állapítani a másikról, hogy mennyire rendezett a magánélete, így a szexuális élete is. Valóban szemmel látható jegyei vannak, ha valaki már egy jó ideje nem bújt ágyba senkivel: ilyenkor levertség, nyúzottság, rosszkedv hatalmasodik el az emberek többségén. Míg fordított esetben már messziről lerí a kiegyensúlyozott nemi élet. Ez az oxitocin nevű hormonnak köszönhető, ami növeli a vonzerőt és boldogsághormonokat szabadít fel.

Fotó: 123RF


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X