Főoldal > szex > Szex az egészségért és a szépségért

Szex az egészségért és a szépségért

egészségfeszültségfutáshormonmenstruációszépségszex
0

Írta:

A jó szex jótékonyan hat testünk egészségére. Ám ahhoz, hogy jól működjön, néhány feltétel elengedhetetlen: szükség van a kémiára, ami annyit jelent, hogy a két ember összeillik, egymásra tud hangolódni. Szükség van a lelki összehangolódásra, érdeklődési összhangra és persze érzelmekre.

Hab a tortán a jó szexuális kultúra és az alkalmazkodó képesség. Mindezekkel tökéletesíthető a szexuális együttlét ugyanazon személlyel hosszú időn keresztül.

Hogyan hat a szex testünkre?

Szépség

1. Lelki harmónia
A harmonikus nemi élet fokozza a belső kisugárzást, növeli a magabiztosságot és önbizalmat ad. A depresszió is visszaszorítható általa: az orgazmus előtt a szervezetben nagy mennyiségű oxitocin termelődik, az endorfin szintje pedig megnő az agyban, mely a jó hangulatért felelős.

szexegeszsegcikk1.jpg ()

2. Rugalmas bőr és haj
Az ösztrogén termelődésének köszönhetően bőrünk és hajunk szebb lesz. Az állandó verejtékezés és a pórusok összehúzódása, majd kitágulása valóságos kozmetikai kezelésnek felel meg.

3. Feszes mellek
Az izgalom hatására a mellek mérete nagyobb lesz. A rendszeres szex hozzájárul, hogy a mellek rugalmasabbak legyenek és ne ereszkedjenek meg.

4. Izomzatformálás
Az orgazmus igazi kalóriafaló: fél órás szeretkezés alatt percenként több mint 4 kalóriát égetünk el, és nem elhanyagolható szempont, hogy formálja az izomzatot és fokozza az állóképességet is. Izomzatunk fiatalos és rugalmas marad.
Egészség

1. Feszültségoldás
A szex boldogsághormonokat szabadít fel, ennek köszönhetően csökkenti az ingerültséget és a magas vérnyomást.

1. Szív- és érrendszer
Bizonyított tény, hogy a heti két alkalommal végzett szex felére csökkenti a szívroham kockázatát, mert jó hatással van a vérerekre és a vérnyomásra is. Szex közben gyorsul ugyanis a szívverés, fokozódik a légzés, megemelkedik a pulzus. Ha a szeretkezés 30-40 percen keresztül tart, akár egy 4-5 kilométeres futással is felér.

2. Méhszáj, hüvely, méhszalagok
A rendszeres orgazmus hatására rugalmas marad a méhszáj, a méhszalagok és a hüvely.

3. Fájdalomcsillapítás
Nincs több kifogás, legalábbis nem hivatkozhatunk a fejfájásra. A szex ugyanis enyhíti a fejfájást és az ízületi gyulladások okozta panaszokat. Az oxitocin hormon endorfint szabadít fel a szervezetben, így csökkentve testünk fájdalomérzetét.

4. Immunerősítés
Kutatások kimutatták, hogy azok a párok, akik legalább heti egy-két alkalommal szeretkeznek 30 százalékkal ellenállóbbak a vírusokkal szemben.

szexegeszsegcikk2.jpg ()

5. Melatonin helyett
A szeretkezés során mindkét nem szervezetében oxitocin szabadul fel. Ennek a hormonnak a férfiaknál magömlésnél, a nőknél méhösszehúzódásnál van fontos szerepe, és az orgazmus mellett az elernyedt állapot, a teljes ellazulás kialakulását is segíti. Ezért van az, hogy egy-egy szenvedélyes aktus után mindkét fél könnyen álomba zuhan.

6. Fogak védelme
A mindennapos csókolózás során a nyál lemossa az oda nem való dolgokat a fogakról, így csökkentve a fogszuvasodás és a fogkő kialakulását.

7. Menstruációs ciklus
Vizsgálatok szerint a hetente legalább egyszer nemi életet élők szabályosabban menstruálnak, a szex ugyanis szabályozza, rendszeressé teszi a menstruációs ciklust.

8. Szaglás
Az aktus után megnövekszik a prolaktin szint, ami fokozza a szagérzékelést. (A prolaktin az agyalapi mirigy által termelt, szülés utáni tejelválasztást elősegítő hormon.)


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X