Reggel fél nyolckor ébred, zöld teával indít, és olyan tudatosan építi fel a napjait, mint egy profi sportoló edzéstervét.
A legtöbben a nyugdíjas éveket a pihenéssel kötik össze, de Gajdos Tamás számára ez csak új kezdetet jelentett. A korábbi tévés ma is aktív versenyző, többszörös Laser-Run szenior világbajnok, aki bebizonyítja: a mozgás és az egészséges életmód bármilyen életkorban természetes lehet.
Reggel, ami erőt ad a naphoz
„Egy korombeli sportoló férfinak a rántotta az egyik legjobb választás” – mondja mosolyogva. Nem is akármilyen: hagymát, zellerszárat, répát, cukkinit pirít meg, majd erre üt két-három tojást, és rozsos zsömlével eszi. Ha húsra vágyik, ham and eggset süt, mellé 3-4 dl kaukázusi kefirt iszik. Kávét már évek óta nem fogyaszt, helyette fél liter zöld teával indítja a napot, mert – mint mondja – „a kávé összehúzza az ereket”.
Sport közben sem feledkezik meg a feltöltésről
Egy tojásos reggeli délig bőven kitart, de ha délelőtt kerékpárra pattan, energiaszelet és izotóniás ital is kerül a táskába. Az edzés nála nem hobbi, hanem életforma.
Ebéd: gyors, egészséges, tudatos
A konyhában is egyedül boldogul. A halat különösen szereti – lazacból kis adagokat fagyaszt le, amelyet zöldségekkel és kuszkusszal kombinál. Ha viszont a fia is otthon van, jöhet a tejszínes-zöldséges csirkemell durumspagettivel, mert „ő a halat ki nem állhatja”.
Este jöhet a lazítás – és a palacsinta
Uzsonnát ritkán eszik, mert – ahogy ő fogalmaz – „konzervatív gyomrú ember vagyok”. Vacsorára inkább valami hideget kíván: szardíniás kenyeret vagy egy könnyű salátát. De ha a párja vagy a fia is ott van, szívesen süt palacsintát is. „Egy edzés alatt akár 2000 kalóriát is elégetek, így megengedhetem magamnak” – nevet.
A tudatos étkezés filozófiája
Gajdos Tamás pontosan tudja, mit miért eszik. Már gyerekként lekváros kenyeret evett Maci kávéval, de ma inkább az antioxidánsban gazdag italokat részesíti előnyben. A machát is kipróbálta – „nem ízlett, így maradtam a zöld teánál”.

