Padlizsán tofuval és bébikukoricávalHozzávalók:40 dkg padlizsán20 dkg tofu16 db bébikukoricafokhagyma, só, bors1 adag tápanyagtartalom: 113 kcal fehérje: 6,4 g zsír: 2,6 g szénhidrát: 15,1 g A padlizsánt és a tofut azonos méretű kockákra vágjuk, a bébikukoricát kettőbe szeljük, majd nyársra fűzzük őket. Sóval, borssal és ízlés szerint fokhagymával ízesítjük. Grillrácson megsütjük. Kecskesajtos szendvics paradicsommal Hozzávalók:40 dkg kecskesajt20 […]
Padlizsán tofuval és bébikukoricával
Hozzávalók:
40 dkg padlizsán
20 dkg tofu
16 db bébikukorica
fokhagyma, só, bors
1 adag tápanyagtartalom:
113 kcal fehérje: 6,4 g
zsír: 2,6 g
szénhidrát: 15,1 g
A padlizsánt és a tofut azonos méretű kockákra vágjuk, a bébikukoricát kettőbe szeljük, majd nyársra fűzzük őket. Sóval, borssal és ízlés szerint fokhagymával ízesítjük. Grillrácson megsütjük.
Kecskesajtos szendvics paradicsommal
Hozzávalók:
40 dkg kecskesajt
20 dkg paradicsom
4 szelet teljes kiőrlésű kenyér (1 szelet /fő)
1 adag
tápanyagtartalom: 486 kcal
fehérje: 25,5 g
zsír: 30,3 g
szénhidrát: 26,1 g
A teljes kiőrlésű lisztből készült kenyérszeleteket megpirítjuk a grillrácson, majd megforgatjuk és ráhelyezzük a sajt- és paradicsomszeleteket. Amint a sajt kezd olvadni a kenyéren, fogyaszthatjuk is.
Friss zöldségek dipekkel
Hozzávalók:
50 dkg zöldség ízlés szerint (pl. angolzeller, karotta, uborka)
1 adag
tápanyagtartalom: 31,1 kcal
fehérje: 1,5 g
zsír: 0,25 g
szénhidrát: 5,8 g
Zöldségshake
Hozzávalók:
40 dkg sárgarépa
40 dkg spárga
5 dl 100 %-os gyümölcslé
petrezselyem
1 adag
tápanyagtartalom: 101,4 kcal
fehérje: 3,2 g
zsír: 0,2 g
szénhidrát: 18,7 g
A sárgarépát és a petrezselymet a frissen facsart narancs levével, egy csipet só hozzáadásával botmixerrel folyékony állagúra mixeljük.
A spárgát citromos, sós vízben leforrázzuk, 2 percig főzzük, jégbehűtjük, majd a kihűlt főzőlével hidegen összeturmixoljuk.
Mártások:
Céklamártás
Hozzávalók:
20 dkg cékla
tejszín, diétás majonéz, kakukkfű, citromlé, só (ízlés szerint)
1 adag tápanyagtartalom: 37,4 kcal
fehérje: 0,9 g
zsír: 6 g
szénhidrát: 3,5 g
Salsa
Hozzávalók:
20 dkg paradicsom
vöröshagyma, fokhagyma, friss petrezselyem, só, bors, olívaolaj, chili (ízlés szerint)
1 adag
tápanyagtartalom: 65,6 kcal
fehérje: 0,8 g
zsír: 5,1 g
szénhidrát: 4,1 g
A zöldségeket 10 cm-es hasábokra daraboljuk, így tálaljuk. A mártáshoz összeturmixoljuk az hozzávalókat, és már mártogathatunk is.
Ha további, piknikezéskor könnyen és gyorsan elkészíthető receptet ismernél meg, lapozd fel a Wellness magazin júliusi számát!