Főoldal > EGÉSZSÉG > 10 tévhit az éléskamrából

10 tévhit az éléskamrából

0

Írta:

A csokitól pattanásos lesz a bőr A pattanásokért a hormonok és nem a nassolnivalók a felelősek! Kutatók megállapították, hogy a csokinak nincs hatása bőrünk állapotára. Az viszont tény, hogy a magas zsírtartalmú ételek fogyasztása megzavarhatja az emésztést, és ez meglátszik a bőrön is. Puffaszt, ha vizet iszunk gyümölcsreA túl sok gyümölcs a magas rosttartalom miatt […]

A csokitól pattanásos lesz a bőr
A pattanásokért a hormonok és nem a nassolnivalók a felelősek! Kutatók megállapították, hogy a csokinak nincs hatása bőrünk állapotára. Az viszont tény, hogy a magas zsírtartalmú ételek fogyasztása megzavarhatja az emésztést, és ez meglátszik a bőrön is.

Puffaszt, ha vizet iszunk gyümölcsre
A túl sok gyümölcs a magas rosttartalom miatt puffaszthat, és nem az utána elfogyasztott víz miatt. Ez a tévhit egyébként onnan eredhet, hogy régen a víz gyakran szennyezett volt, ami hasgörcsöket okozott.

A kávé káros a szervezetre

0000682_1.jpg ()

Nem igaz. A kávé gyorsítja az anyagcserét és fokozza a koncentrálóképességet. A mértéktartás azonban nagyon fontos, a szakemberek maximum napi két csészényi fogyasztását javasolják, azt is inkább reggel vagy délelőtt, mert a délután megivott kávé ronthat az alvás minőségén.

A sárgarépa jó a szemnek
Sajnos azért nem annyira, hogyha nagy mennyiségben fogyasztod, a szemüvegedet is elhajíthatod. A benne lévő béta-karotin csak a szürkületi vakság esetén segíti a gyógyulást, ám ez a szembetegség nem túl gyakori.

Másnaposság ellen legjobb a ráadás
Az alkoholtartalmú italok csak felerősítik a másnaposság tüneteit, mert egy újabb pohár legurításával a szervezetnek még hosszabb ideig tart lebontani az előző napi mennyiséget. A ráivás negatív következményei a szédülés, a fejfájás és az émelygés lehetnek. Mindezért az acetaldehid nevű sejtméreg tehető felelőssé, amely az alkohol lebontása során termelődik. A legjobb, amit tehetsz, ha a folyadék- és elektrolitveszteséget sok ásványvízzel és sós ételekkel pótolod.

A light élelmiszerek fogyasztanak
Rossz hír, de önmagukban nincs ilyen hatásuk, és az sem mindegy, mennyit fogyasztasz belőlük. Ha mértékkel épülnek be étkezésedbe, hozzájárulhatnak diétád sikerességéhez. Sajnos törvényileg sincs szabályozva, hogy melyik termékre kerülhet rá a light felirat. Sokkal jobban jársz, ha inkább elolvasod a címkén található tápanyagtáblázatot, így kaphatsz valódi képet arról, mit veszel magadhoz.

További táplálkozással kapcsolatos tévhitről rántja le a leplet a Wellness magazin szeptemberi száma! Lapozd fel te is!


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X