Főoldal > EGÉSZSÉG > A 22-es csapdájában

A 22-es csapdájában

0

Írta:

A 27 éves Gencsi Eszter egy informatikai cégnél dolgozik, emellett közgazdaságtant tanul. Munkája és tanulmányai miatt sem idegen tőle a számok világa, ezért nem lepte meg, hogy álmaiban is felbukkan egy-egy számkombináció. Akkor döntötte el, hogy a dolog végére jár, amikor egymás után többször is ugyanazokkal a számjegyekkel álmodott. A megfejtéshez vezető úton szakértőnk, dr. […]

A 27 éves Gencsi Eszter egy informatikai cégnél dolgozik, emellett közgazdaságtant tanul. Munkája és tanulmányai miatt sem idegen tőle a számok világa, ezért nem lepte meg, hogy álmaiban is felbukkan egy-egy számkombináció. Akkor döntötte el, hogy a dolog végére jár, amikor egymás után többször is ugyanazokkal a számjegyekkel álmodott. A megfejtéshez vezető úton szakértőnk, dr. C. Molnár Emma vezette végig.       

„Látod, ez az a szám!”

„17-18 éves korom óta visszatérnek a számok az álmaimban, legtöbbször a kettes és a hármas szám szerepel bennük. A legutóbbi álmomban egy ismeretlen kertvárosi utcán állok, egy vadidegen ház drótkerítése előtt, amelynek a kapuját két faoszlop tartja. Ezen egy szám van, a huszonkettes. Utcanév nincs, a ház is teljesen homályban van, talán emeletes, a színe sárgászöld. Megállok a kerítés előtt, és sokáig nézem a huszonkettes számot az oszlopon. Nem tudom, hogy miért álltam meg, és azt sem, hogy merre induljak tovább. Egy másik álmomban a kedvesem mellettem van, és együtt nézünk egy papírlapot. Ezen a 7223-as számjegy szerepel. Azt mondom neki: „Látod, ez az a szám!” Akkor is csak a huszonkettesre koncentrálok, mert tudom, a számjegy már ismerős nekem valahonnan.”

Egyedül a világban

Az analízis során Eszter elmesélte, hogy Hajdúböszörmény kertvárosi részében nőtt fel. Édesanyja 22 évesen ment férjhez és nem sokkal utána megszületett Eszter is, aki mindössze féléves volt, amikor szülei elváltak. Onnantól kezdve anyjára és lányára költözések hosszú sora várt. Mindketten rendkívül erős egyéniségek, ezért amíg együtt laktak, sok konfliktus volt közöttük. A kamaszlány érettségi után elköltözött otthonról és szülővárosában önálló életet kezdett. 22 évesen úgy döntött, hogy saját kezébe veszi a sorsát, és meg sem állt Budapestig. A beszélgetés alatt az is kiderült, hogy Eszter életének minden jelentős mozzanatát számokhoz köti. 

A szakértő véleménye:

„Eszter számok mögé rejti az életét. Az érzelmi viszonyok helyett számokban rögzíti a fontos eseményeket. Például, hogy hányszor költöztek az édesanyjával, vagy mikor látta utoljára az édesapját. Édesanyja 22 éves volt, amikor sorsfordító esemény történt az életében: férjhez ment, gyereket szült, de nem sokkal utána már nem vállalta a családalapítás következményeit: elvált Eszter édesapjától, majd újraházasodott, amit egy újabb válás követett. Mindig megpróbált új életet kezdeni még annak árán is, hogy az folyamatos költözésekkel, problémákkal járt. Eszter is éppen 22 évesen döntött úgy, hogy hátat fordít szülővárosának. Az álmaiban jelentkező huszonkettes szám arra figyelmezteti őt, hogy hiába jött el otthonról, ha továbbra is olyan mereven ragaszkodik saját elképzeléseihez, mint annak idején édesanyja, akkor ő is ugyanabban a csapdában találhatja magát. A 22-es szám lefedi a múltból szerzett tapasztalatait, az édesanyjához fűződő érzéseit. Eszternek meg kell tanulnia kompromisszumokat kötni, és azt is tudatosítania kell magában, hogy aki ezen az úton vele tart, ugyanolyan fontos, mint ő. Erre figyelmezteti a második álom is, amikor a párja ott áll mellette, átöleli, de Eszter csak a számkombinációra koncentrál. Nem csoda, hogy az álomban csak jelzésszerűen jelent meg a párja, hiszen valójában egyedül van számokkal teli világában.”

és még…
Te is kíváncsi vagy arra, milyen jelentést hordozhat az álmod? Akkor írj nekünk, így te is azon szerencsések közé tartozhatsz, akiknek álmát elemzi szakértőnk.
E-mail-cím: wellness@sanomabp.hu

Ha még többet megtudnál az álmokról, lapozd fel a Wellness magazin szeptemberi számát!

 


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X