Főoldal > EGÉSZSÉG > Tisztelet a természetnek

Tisztelet a természetnek

0

Írta:

Földüdvözlet (Bhúnamanászana) Így hajtsd végre a gyakorlatot: Ülj a talajra nyújtott ülésben, és húzd ki magad. Belégzésre emeld a karodat előre, mellső középtartásba. Kilégzésre fordulj jobbra, tenyereidet érintsd a talajra a hátad mögött körülbelül tíz centiméternyire egymástól. Hajlítsd be a könyöködet, a homlokodat közelítsd a talajhoz. Ne aggódj, ha elsőre ez nem sikerül, rendszeres gyakorlással […]

Földüdvözlet (Bhúnamanászana)

Így hajtsd végre a gyakorlatot:

0000655_1.jpg ()

  • Ülj a talajra nyújtott ülésben, és húzd ki magad.
  • Belégzésre emeld a karodat előre, mellső középtartásba.
  • Kilégzésre fordulj jobbra, tenyereidet érintsd a talajra a hátad mögött körülbelül tíz centiméternyire egymástól.
  • Hajlítsd be a könyöködet, a homlokodat közelítsd a talajhoz. Ne aggódj, ha elsőre ez nem sikerül, rendszeres gyakorlással látványosan és gyorsan fejlődhetsz.
  • Belégzésre emelkedj el a talajtól és térj vissza a kiinduló helyzetbe.
  • A következő kilégzéskor a másik irányba végezd a mozdulatot. Ne tartsd ki sokáig a pózt, épp csak addig időzz benne, amíg leteszed a tenyeredet, és egy mély kilégzés közben megcsavarod a gerincedet.
  • Tízszer ismételd a gyakorlatot mindkét irányba.
  • Ne akarj rögtön az első ismétlésnél nagyon mélyre hajolni. A gerincnek és a hátizmoknak kell egy kis idő, hogy bemelegedjenek, rugalmassá és mozgékonnyá váljanak. A harmadik-negyedik ismétlésnél már próbálgathatod, mennyivel enged többet a tested. Ne siettess semmit, a mozgás hatására fokozatosan válsz egyre hajlékonyabbá.
  • Ha a gyakorlat közben éles, szúró fájdalmat érzel a hátadban, derekadban, hagyd abba a gyakorlást és fordulj szakemberhez.

Gyógyító hatásai:
Erősíti a törzs és a kar izmait. Rendszeresen gyakorlása segít megszabadulni a deréktáji zsírpárnáktól. Rugalmassá teszi és megfiatalítja a gerincet, megszünteti a csigolyák melletti hosszanti izmok merevségét. Akár enyhébb gerincferdülés, csigolya-elmozdulás is orvosolható segítségével.

Ha szeretnéd azt is megtudni, hogyan pihenhetsz a Földüdvözlet után a hullapóz nevű jógapózban, és arra is kíváncsi vagy, hogy a bemutatott gyakorlatok hogyan formáják lelkedet, lapozd fel a Wellness magazin szeptemberi számát!


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X