Főoldal > EGÉSZSÉG > Útjára indult az EgészségVonat

Útjára indult az EgészségVonat

0

Írta:

Szeptember 25-től robog a sanofi-aventis EgészségVonat! Az átfogó, országos társadalmi kampány számos vidéki pályaudvar vendége lesz. Tedd meg az első lépést! Szállj fel  a szerelvényre, hogy ne legyen belőled is statisztikai adat:   Magyarországon a férfiak 51%-át, a nők 56%-át, összesen tehát mintegy 4 239 000 embert fenyegetnek a hasi elhízás következményei.A hasi elhízás szívinfarktushoz, szélütéshez  és érelmeszesedéshez vezethet.Tudományos […]

Szeptember 25-től robog a sanofi-aventis EgészségVonat!
Az átfogó, országos társadalmi kampány számos vidéki pályaudvar vendége lesz.

Tedd meg az első lépést! Szállj fel  a szerelvényre, hogy ne legyen belőled is statisztikai adat:  

Magyarországon a férfiak 51%-át, a nők 56%-át, összesen tehát mintegy 4 239 000 embert fenyegetnek a hasi elhízás következményei.
A hasi elhízás szívinfarktushoz, szélütéshez  és érelmeszesedéshez vezethet.
Tudományos kutatások bizonyítják, hogy napjainkban az elhízás a vezető halálokok között kiemelt helyen szereplő szív- és érrendszeri megbetegedések legjelentősebb kockázati tényezője. Ez a kóros állapot az idő előtti elhalálozások 55%-áért felelős.

Az egészségvonat négy szerelvényből áll. Az egyes kocsikban nemcsak  egészségügyi szűrésen vehetnek részt, de izgalmas interaktív játékokat játszhatnak, és látnivaló is akad bőven. A Moholy-Nagy Művészeti Egyetem Vizuális Kommunikáció Szakos hallgatói „Őrizd a szíved fiatalságát!” című multimédiás kiállítással mutatkoznak be.
Az Egészségvonat minden vidéki városban 3 napot tölt a vasútállomáson. Ez idő alatt ingyenes orvosi szűrés, közös séta és családi programok várják a helyi lakosságot.   
A vonat állomáshelyein a  Szív- és Érrendszeri Betegségek Megelőzésének és Gyógyításának Nemzeti Programja részeként komplex belgyógyászati állapotfelmérést és kezelést végző Érközpontok nyílnak meg. A Központok ingyen, háziorvosi beutalóval látogathatók.

A vonatindulás nyitánya lesz a „10 000 lépés az egészségért!” nevű, egész éven át tartó, komplex társadalmi egészségmegőrző kampánynak. Mindezek a megelőzés fontosságát hangsúlyozva állapotfelméréssel, orvosi kezeléssel és aktív közösségi programok révén veszik fel a harcot a hasi elhízással.
Nagyon fontos, hogy a fiatalok figyelmét felhívjuk az elhízás veszélyeire, ezért a kampány országos egészségpályázatot hirdet, több mint 500 oktatási intézmény bevonásával. 2006-ban 22 város vesz részt a „10 000 lépés az egészségért!” iskolák közötti országos versenyen. A három hónap alatt a legszínvonalasabb szabadidős programokat összeállító, és a legtöbb lépést közösen megtett iskolai közösség a 2007-es Szívünk Napján nyeri el jutalmát.

 


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X