Főoldal > EGÉSZSÉG > Vedd át a ritmust!

Vedd át a ritmust!

0

Írta:

Suhanhatsz szigorú koreográfiát követve a táncparketten vagy rázhatod a csípőd a rádióból szóló zenére otthon, takarítás közben, testednek ugyanazt az utasítást adod: légy boldog! A tánc mozdulatai és a zene dallama, ritmusa együtt fejtik ki fantasztikus hatásukat. EllazítA tánc oldja a szervezet energiablokkjait, képes helyreállítani a test és a lélek megbomlott egyensúlyát. Segít megfeledkezni a […]

Suhanhatsz szigorú koreográfiát követve a táncparketten vagy rázhatod a csípőd a rádióból szóló zenére otthon, takarítás közben, testednek ugyanazt az utasítást adod: légy boldog! A tánc mozdulatai és a zene dallama, ritmusa együtt fejtik ki fantasztikus hatásukat.

Ellazít
A tánc oldja a szervezet energiablokkjait, képes helyreállítani a test és a lélek megbomlott egyensúlyát. Segít megfeledkezni a mindennapi gondokról, kicsit kikapcsolni és önmagunkkal – valamint a partnerünkkel – foglalkozni.

Boldoggá tesz

0000918_1.jpg ()

Fél óra önfeledt tánc elég, hogy a boldogsághormonként ismert vegyületek, az endorfin és a szerotonin felszabaduljanak a szervezetünkben, vidámságot, könnyedséget csempésszenek lelkünkbe, és új energiával töltsenek fel. A tested elfárad, a gondolataid viszont szárnyalnak.

Csinosít
Hatékonyan formálja az egész testet, zsírégető hatású. Különösen jó a vádli, a comb, a popsi és a csípő formálására, a hasizmok feszesítésére.

Kikapcsol
Ha kellőképp magával ragad a zene vagy a mozdulatok lendülete, akár olyan meditatív tudatállapotba is kerülhetsz, ahol a táncot már a lelked irányítja, így elfojtott érzelmeidet, rejtett gondjaidat is kitáncolhatod magadból. Segíti önmagunk elfogadását, fejleszti a kreativitást és a fantáziát.

Méregtelenít
Egy jó buliban alaposan megizzadsz, de ne sajnáld a csini felsőd, gondolj inkább arra, hogy az izzadással rengeteg méreganyag távozik a szervezetedből. Hatékonyabban működik a tested és a bőröd is szebb lesz tőle. Az elme méregtelenítésében is segít: ahogy megszabadít a káros anyagoktól, úgy űzi el a rossz gondolatokat is.

Kíváncsi vagy arra, hogy a Megatánc műsorvezetőnője, Piringer Patrícia hogyan szerette meg a táncot? Olvass bele a Wellness magazin októberi számába!

 


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X