Főoldal > EGÉSZSÉG > Menjek, vagy maradjak?

Menjek, vagy maradjak?

0

Írta:

Úgy kezdődött, hogy egy veszekedés után elkezdett duzzadni az a gombóc a torkodban. Lassanként pedig olyan hatalmassá vált, hogy szinte kitöltötte a testedet. Mintha nem tudnál rendesen levegőt venni. Persze valakinek ki kellett öntened a lelkedet, és titkos szövetségeseid egyre azt suttogták a füledbe, hogy el kell végre döntened, mit is akarsz. Hiszen ha nem […]

Úgy kezdődött, hogy egy veszekedés után elkezdett duzzadni az a gombóc a torkodban. Lassanként pedig olyan hatalmassá vált, hogy szinte kitöltötte a testedet. Mintha nem tudnál rendesen levegőt venni. Persze valakinek ki kellett öntened a lelkedet, és titkos szövetségeseid egyre azt suttogták a füledbe, hogy el kell végre döntened, mit is akarsz. Hiszen ha nem vagy boldog, vagy ha úgy érzed, sehová sem vezet a kapcsolat, amelyben élsz, akkor puszta időpocsékolás az egész. Vagy mégsem ilyen egyszerű a képlet?

Őszinteség mindenekfelett
Persze pro és kontra is fogsz találni érveket, mert lehet, hogy a párod nem egy filozófus alkat, és három mondatban elintézi a leghosszabb beszélgetéseteket is, vagy éppen ellenkezőleg, folyamatosan csak magáról beszél, ellenben egész biztosan maradt még valami abból az énjéből, amelybe egykor beleszerettél.

Először is a tisztánlátáshoz a következő kérdéseket érdemes feltenned magadnak. Akár le is írhatod őket, így a válaszok is fehéren-feketén előtted állnak majd.

  • Amióta együtt vagytok mennyire maradtál önmagad?
  • Partner lehet-e a párod álmaid megvalósításában?
  • Vannak közös hobbijaitok, az élet nagy kérdéseiről hasonlóan vélekedtek?
  • Kedvesed megadja neked azt a szabadságot, amire szükséged van?
  • Megbízhatsz benne?
  • Vonzónak találod őt, és te vonzónak érzed magad mellette?
  • Milyen érvek szólnak az együttmaradás mellett?
  • Milyen érvek szólnak az elválás mellett?

Rettegés a magánytól
Még mindig jobb egyedül, mint egy rossz kapcsolatban – hajtogatják általában azoknak, akiket a magányosság réme tart vissza attól, hogy kitáncoljanak a románcból, amelyben egyébként cudarul érzik magukat. Aggodalomra pedig semmi ok, hiszen egy jövőbeni helyzet ugyanúgy tartogathat meglepetéseket, ha nyitottan állunk hozzá. Tény azonban, hogy a szakítás utáni hetek általában nem örömmámorban telnek. Időt kell hagyni a fájdalomnak, hogy elszivárogjon belőlünk, és utat nyisson a megnyugvásnak. Nagyjából két hónapot kell adnunk magunknak, ennyi idő már elég lehet az új életben való tapogatózás megkezdéséhez. Egy dolgot azonban ilyenkor nem ildomos tenni: visszafogadni a férfit, aki mellett már nem voltunk boldogok, hiszen ezzel újból a startkőnél találjuk magunkat.

Ha kétségeid vannak afelől, hogy érdemes-e jelenlegi kapcsolatodban maradnod, és helyes döntést szeretnél hozni, a Wellness magazin októberi számában kaphatsz segítséget!


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X