Főoldal > EGÉSZSÉG > Stresszoldó varázslatok

Stresszoldó varázslatok

stresszwellness
0

Írta:

Szervezetünk állandó készültségben, idegeink kifeszítve, s nincs egy lélegzetvételnyi pihenő. Hosszútávon a szüntelen versenyfutás legyengíti immunrendszerünket, a sok lenyelt feszültség gyomorfekélyhez vezet, vérnyomásunk az egekbe szökik. Akkor hát nincs mit tenni? Íme néhány „hétköznapi varázslat”, ami segít kimosni a negatív hatásokat, megnyugtatni lelkünket. Gyógyító mozdulatokMég hinni sem kell benne, elég csinálni, és érezni fogjuk, hogy […]

Szervezetünk állandó készültségben, idegeink kifeszítve, s nincs egy lélegzetvételnyi pihenő. Hosszútávon a szüntelen versenyfutás legyengíti immunrendszerünket, a sok lenyelt feszültség gyomorfekélyhez vezet, vérnyomásunk az egekbe szökik. Akkor hát nincs mit tenni? Íme néhány „hétköznapi varázslat”, ami segít kimosni a negatív hatásokat, megnyugtatni lelkünket.

Gyógyító mozdulatok
Még hinni sem kell benne, elég csinálni, és érezni fogjuk, hogy megkönnyebbülünk. Ráadásul észrevétlenül elvégezhetjük akár a női mosdó jótékony magányában a következőket. Először néhány határozott kilégzéssel enyhítsünk a nyomáson. Lazán rázzuk le karjainkat. Sorra, minden ujjunkról „húzzuk le” a fáradtságot: egyik öklünket lazán összezárva, közé fogva másik kezünk ujjait egyenként, egy határozott mozdulattal a tövektől kifelé. Most jöhet a másik kéz. Máris érezzük, hogy fejünk kitisztul. Végül csípőszéles terpeszbe állva, enyhén behajlított térdekkel, medencénket magunk alá billentve, lazán előre hajolva rázzuk le karjainkat, mintha vízcseppeket ráznánk le, így szabadítva meg belsőnket feszültségtől, gondoktól, fáradtságtól.

A csodálatos rózsa

0001785_1.jpg ()

Ami nem csak gyönyörű, a szerelem virága, Aphrodité szent növénye, de illatos olajának számos jótékony hatása ismert. Tartsunk magunknál egy üvegcse rózsavizet: bármelyik keleti fűszeresnél beszerezhető, és még a pénztárcánkba sem kell mélyre nyúlni érte. Az illata önmagában csiklandozza érzékeinket, de elűzhetünk vele fejfájást, feszültséget, enyhe depressziót. Egy zsebkendőt benedvesítve töröljük át vele arcunkat, érezzük, ahogy finom illatával beborít, megnyugtat. Szívcsakránk körül, a mellkasunk közepét gyengéden átdörzsölve azonnal megkönnyebbülünk. Ráadásul még bőrünkre is hűsítően hat!

Szómágia
Gondoljunk bele, milyen érzések ébrednek bennünk, mikor különböző, nem éppen hízelgő szavakat vágnak hozzánk. Mintha valami romlani kezdene ott bent. És ha valaki megdicsér, hogy ma milyen csinosak vagyunk? Vagy az idős néni csak annyit mond a felajánlott ülőhelyért, hogy „köszönöm, kedves”? Mintha virágok nyílnának a lelkünkben. Magunknak is megadhatjuk ezeket a jó érzéseket, ha kibillent egyensúlyunkat szeretnénk helyre tenni. Elég egy kicsit befelé figyelni, elcsöndesülni, és olyan szavakat kimondani gondolatban, amelyek jó érzéseket keltenek bennünk. Öröm, boldogság, napfény, szeretet, nyár… Ha képesek vagyunk ezekre a szavakra figyelni, mint egy simogatás, úgy simítják ki összekuszált szívünket.

 

 


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X