Főoldal > EGÉSZSÉG > 3 nőiességfokozó módszer

3 nőiességfokozó módszer

nőiségszépségwellness
0

Írta: and

1. Találj rá a saját utadra! „A nőknek nem csak testük kényeztetésére, de a stressz káros fajtájának kezelésére is hangsúlyt kell fektetniük – mondja dr. C. Molnár Emma pszichoterapeuta, a Nő Ezer Arca Központ Kalokagathia – Soulness (szellemi-lelki harmónia) és Pszi-net (érzelmi kifejezőkészség, stabilitás) programjának megalkotója. – Az viszont tévhit, hogy stresszre nincs szükségünk, hiszen […]

1. Találj rá a saját utadra!

„A nőknek nem csak testük kényeztetésére, de a stressz káros fajtájának kezelésére is hangsúlyt kell fektetniük – mondja dr. C. Molnár Emma pszichoterapeuta, a Nő Ezer Arca Központ Kalokagathia – Soulness (szellemi-lelki harmónia) és Pszi-net (érzelmi kifejezőkészség, stabilitás) programjának megalkotója. – Az viszont tévhit, hogy stresszre nincs szükségünk, hiszen pozitív stressz nélkül unalmas lenne az életünk.”

A levédett Kalokagathia program a nőket arra tanítja, hogy képesek legyenek megteremteni a környezethez és a feladatokhoz fűződő ideális viszonyt. Azok a szerepek ugyanis, amelyeknek nap mint nap meg kell felelnünk, könnyen felmorzsolhatják az energiánkat. Ezért kell megtanulnunk energiát meríteni saját nőiségünkből, és ahelyett, hogy folyton a feladatainkat helyeznénk előtérbe, az érzéseinkre kell több figyelmet fordítanunk. Nagy probléma a mai világban, hogy a nők a férfiaktól várják az érzelmi feltöltődést, holott ezt a nők inkább egymástól kaphatják meg, a lánygyermekek például az édesanyjuktól, barátnőjüktől. A foglalkozásokon érintjük a külső megjelenés kérdéskörét is, hiszen manapság alig akad olyan nő, akinek ne lenne gondja a saját testével. Az egyik legnagyobb tévhit, hogy a vonzerőt általában a külsőhöz kapcsolják, pedig valójában belső világunkban rejlik, és nem más, mint lényünk kisugárzása.”

A szakértő helytelennek tartja, hogy manapság nagyon sok nő védelmet keres a férfi mellett, ami azért kockázatos, mert így megfosztjuk magunkat a pozitív stressztől, ezáltal unalmas élet vár ránk. Ezért lényeges, hogy mindenki rátaláljon a saját útjára, és képes legyen pozitívan megélni saját nőiségét.

Kedvező hatásai:
A három- és ötnapos program csoportos foglalkozásain a nőiesség kibontakozásának gátjait tárják fel. A résztvevők átadhatják egymásnak tapasztalataikat a problémák feldolgozásával kapcsolatban. A program segít abban, hogy vonzóbbnak és szexibbnek érezzük magunkat, illetve helyretegyük a bennünk élő nő- és férfiképet, elkülönítsük az ideált a valóságtól, önbizalmat nyerjünk, és sikerre vigyük vágyainkat.

Ahol érdeklődhetsz:

Dr. C. Molnár Emma pszichoterapeuta (A Nő Ezer Arca Kapcsolatelemző, Fejlesztő Központ, tel.: 06-20/226-9191, www.anoezerarca.hu )

2. Figyelj a testedre!

A testtudat-központosítás az anatómiából kiindulva abban segít, hogy vizualizáció, érintés és mozgás segítségével kapcsolatba tudjunk lépni a különböző szerveinkkel. Ez talán elsőre furcsán hangzik, de azáltal, hogy ezeknek a szerveknek a létét, működését és funkcióját tudatosítjuk, lelki szinten is pozitív folyamatokat indíthatunk el. Mert amint megváltozik a hozzáállásunk, szinte maguktól beindulnak a kedvező testi-lelki átalakulások is. Az első lépés, hogy megváltoztassuk viszonyunkat a saját testünkhöz. Ehhez viszont ismernünk kell a női szerveket. Az igazi testtudati munka a workshopokon zajlik. Itt a tudati úton megszerzett ismeretek segítségével megtanulhatunk befelé figyelni, hallgatózni, kapcsolatot teremteni a szerveinkkel rajzolásos, hangadásos vagy mozgásos gyakorlatokkal. A belső szerveinkre való ráhangolódás során a bennünk lévő feszültség oldódni kezd, hiszen elkezdjük annak feldolgozását. Közben rádöbbenünk, hogy mennyi időt töltöttünk már fodrásznál, kozmetikusnál, butikokban vagy szoláriumban, testünk jelzéseinek megfejtésére azonban sajnáljuk az energiát.

Kedvező hatásai:

Ha nem hallgatunk testünk üzeneteire, szervezetünk előbb-utóbb menstruációs görcsök, ciszták, tisztázatlan eredetű fájdalmak formájában próbálja felhívni magára a figyelmet. A testtudat-központosítással megtanulhatjuk észrevenni belső rezgéseinket, és kiküszöbölhetjük a nőiességünk elfogadásával járó problémákat, valamint hatalmas belső energiára lelhetünk.

Ahol érdeklődhetsz:

Hoppál Bori testtudatoktató, szülésfelkészítő, dúla (tel.: 06-30/468-2080, www.noitestcsodai.hu )

3. Dolgoztasd meg az alhasadat!

A magyar származású Aviva Steiner tornatanárnő által kidolgozott módszer a hormonrendszerre hat, és ezáltal fejti ki pozitív hatásait. Aviva hölgyeknek tartott jógaórákat, és elkezdett azon gondolkodni, hogy ha az ember képes a vizelet- és a székletürítést szabályozni, miként lehet az, hogy a nők nem képesek befolyásolni méhük működését. Módszerének lényege, hogy ritmikus gyakorlatsorok végzésével hormonális változásokat indíthatunk el szervezetünkben. A speciális, táncos tornagyakorlatok hatására fokozódik a vérkeringés az alhasi részen, az átlagosnak mondható 5 liter helyett nagyjából 17 liter vér áramlik át percenként ezen területen. Ezáltal több hormon, vitamin és oxigén jut a női szervekhez, ez pedig gyógyító folyamatokat indít el a szervezetben.

„Meg kell tanulnunk testünk helyes „használatát” – figyelmeztet a módszer hazai oktatója, Tóth Lívia –, hiszen már az is megterheli a női szerveket, ha valaki görbén tartja a hátát, mert így akadályozza az alsó testtájék vérkeringését, és ez akár a petevezeték elzáródását, meddőséget vagy a hormonrendszer felborulását is okozhatja. Elsődleges feladat, hogy megtaláljuk és érezzük azt az alhasi részt, amelyre a gyakorlatok összpontosulnak. Ennek legegyszerűbb módja, ha egy kendőt kötünk a derekunkra úgy, hogy a csomó hátulra kerüljön. Majd háttal a falhoz állva a csomót a falhoz kell nyomni, miközben csípőnk előre billen. Így hasunk legalsó része behúzódik – ezt a zónát kell megdolgoztatnunk. A módszer két különböző gyakorlatsorból áll. Az egyszerű módszer 18 gyakorlatot tartalmaz, elvégzése 30 perc. A rövidített változatnak 11 gyakorlata van, erre elegendő 15 perc. A módszernek az önmegfigyelés és az öngyógyítás az alapja. A gyakorlatok négyórás foglalkozás során elsajátíthatók, és utána egyedül is végezhetők.”

Kedvező hatásai:

Segítségével megszűnhet a menstruációt kísérő fájdalom, de akár késleltethetjük vagy siettethetjük is a havi vérzés időpontját. Csökkenhetnek a menopauza kellemetlen tünetei, de elősegíti a gyermekáldást és gyógyírt jelenthet inkontinenciás (SZÓTÁR) panaszokra is. A hormonális egyensúly visszaállítása boldogabb szexuális életet eredményezhet.

Ahol érdeklődhetsz:

Tóth Lívia, az Aviva módszer oktatója (www.avivamodszer.hu),
Hasznos olvasmány: Aviva Steiner: Az Aviva módszer (Magánkiadás, a két kötet ára: 4700 Ft)

Még több, a  nőiességedet fokozó módszerről olvashatsz, ha fellapozod a Wellness magazin februári számát!

 


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X