Főoldal > EGÉSZSÉG > konnyunek_lenni_jo_nyugodt_lelkiismerettel_falatozni

konnyunek_lenni_jo_nyugodt_lelkiismerettel_falatozni

0

Írta:

Dunát lehet rekeszteni a sok csodadiétával, csodaszerrel, amik mind örök szépséget, karcsúságot, fiatalságot ígérnek. És valljuk be őszintén, melyikünk nem dőlt be ezeknek legalább egyszer? Aztán próbáltuk elhitetni magunkkal, hogy igenis finom a káposztaleves! A barna iszapként lötyögő fogyókúrás trutyi igenis majdnem olyan jó, mint a csokipuding! Igen, nekem elég naponta három szál fehérrépa! Szeretem […]

0002344_4.jpg ()

Dunát lehet rekeszteni a sok csodadiétával, csodaszerrel, amik mind örök szépséget, karcsúságot, fiatalságot ígérnek. És valljuk be őszintén, melyikünk nem dőlt be ezeknek legalább egyszer?
Aztán próbáltuk elhitetni magunkkal, hogy igenis finom a káposztaleves! A barna iszapként lötyögő fogyókúrás trutyi igenis majdnem olyan jó, mint a csokipuding! Igen, nekem elég naponta három szál fehérrépa! Szeretem a fehérrépát… Szeretem a fehérrépát… Motyogjuk, majd dacosan feltépjük a hűtő ajtaját, és kenünk egy jó vastag szelet vajas kenyeret. Dupla sonkával.

0002344_1.jpg ()

Hát ez van. Nem tudjuk megtagadni magunkat: az ember hedonista. Szeretjük a jó dolgokat, szeretjük az élvezetet, az örömet, a finom dolgokat. Akármilyen jó is könnyűnek lenni, azért egy sonkás szendvics még jobb. Így vívódunk önmagunkkal, nap mint nap választásra kényszerítve magunkat a „helyes“ és a „kívánatos“ között. Pedig a két dolog nem áll távol egymástól, csak meg kell találni a megoldást. Ma már választhatunk olyan ételeket, italokat, amik egyszerre elégítik ki örök karcsúságmániánkat és ínyenc hajlamainkat. Felejtsük el a sanyargató kúrákat, a jojó effektust, a bűntudatot – inkább fordítsunk nagyobb figyelmet a mindennapi táplálkozásra. Kezeljük rugalmasan a dolgokat: nyugodtan megengedhetjük magunknak akár a sonkás szendvicset is  – ha egy másik étkezésből lecsippentünk. Találjuk meg, mi a jó nekünk! Ne csak a mérleg, de mi magunk is legyünk kiegyensúlyozottak.

Vagy ha ránk törne a gátlástalan nassolási vágy, és ha már nagyon kínoz minket az egy tábla tejcsoki utáni sóvárgás, számoljunk el háromig, majd igyunk inkább egy pohár alacsony kalóriatartalmú gyümölcslevet. A SIÓ Könnyű és Zamatos gyümölcslé édes íze segít kárpótolni minket az édességért, ráadásul hozzájárul a napi gyümölcsfogyasztásunkhoz, sőt a folyadékháztartásunkat is karbantartjuk.

0002344_3.jpg ()

 

 

 

 

 

Ugye már  nem is olyan nehéz igazán könnyűnek lenni?

 


További cikkeink a témában

hyperhidrosisizzadás

Mikor kóros az izzadás?

Írta:
0

A verejtékezés fontos élettani mechanizmus, hiszen a párolgás hőt von el, vagyis a test az izzadással hűti magát. A túlzott verejtékezés, a hyperhidrosis azonban igen kellemetlen lehet, azonban dr. Borbola Kinga, a Dermatica bőrgyógyász-kozmetológusa, klinikai onkológus szerint van rá megoldás.

Kövess Facebook-on!
X