Főoldal > EGÉSZSÉG > Bioritmus fogyókúra

Bioritmus fogyókúra

0

Írta:

Kevesen tudják azonban, hogy a bioritmus ismerete, helyes értelmezése nem csupán a párválasztásban, a fontos munkahelyi eseményekre való felkészülésben, vagy a családon belüli konfliktusok megértésében segít, hanem a fogyókúrában is! Ha meg kellene tippelnünk, hányféle fogyókúra recepttel lehet manapság találkozni a különböző weblapokon, újságokban, női magazinokban, akkor nem lennénk könnyű helyzetben. Valószínűleg több százra tehető […]

Kevesen tudják azonban, hogy a bioritmus ismerete, helyes értelmezése nem csupán a párválasztásban, a fontos munkahelyi eseményekre való felkészülésben, vagy a családon belüli konfliktusok megértésében segít, hanem a fogyókúrában is!

0003513_4.jpg ()

Ha meg kellene tippelnünk, hányféle fogyókúra recepttel lehet manapság találkozni a különböző weblapokon, újságokban, női magazinokban, akkor nem lennénk könnyű helyzetben. Valószínűleg több százra tehető a „garantáltan működő” életmódprogramok, kúrák, trükkök, reformétel-módszerek vagy fittness-wellness jótanácsok száma egészen a makrobiotikus étkezésig bezárólag, amely már-már egy új életfilozófia kezdete.

Szerencsére nem célunk, hogy ezeket részletesen felsoroljuk, ahogyan az sem, hogy közülük kiválasszuk Önnek a legjobbat. Ez amúgy is szubjektív: valakinek bejön a személyi trénerrel kombinált spinning, másnál a barnarizs-kúra a nyerő, valaki pedig a jó öreg koplalásra esküszik. Annyi azonban bizonyos: bármelyiket választja is a kedves fogyni vágyó, mindenképpen figyelembe kell vennie a bioritmus görbéi által sugallt nézőpontot is. E nélkül olyan hiábavaló lehet a fogyókúra, mint árral szemben úszni.

0003513_6.jpg ()

Hogyan függ össze a bioritmus és a fogyókúra? A válasz nagyon egyszerű. Alapértelmezésben a bioritmus görbéi közül a fizikai ciklus változásaira érdemes figyelni. A fizikai görbe azt mutatja meg, hogyan áll az adott napon fizikai teljesítőképességünk. Leszálló ágban romlik, amíg eléri a fizikai mélypontot. Ez annyit tesz, hogy kapcsolatunk a testünkkel, teljesítőképességünk mínusz 100%-on „ketyeg”. Nagyjából ez annyit jelent, hogy nem érdemes megerőltetni a testünket egy kiadós hegynek-futással, vagy a koplalás fokozásával. A legjobb az, ha a fizikai mélyponton vagy annak közelében a pihenést választjuk, illetve lazítunk a magunkra kényszerített fogyókúrás szabályrendszerünk szigorú előírásain.

A fizikai görbe csúcspontja felé haladva megnő energiaszintünk, több energia árad a fizikai bioritmussal összekapcsolódó kettes csakránkba. Ilyenkor testünk jobban bírja a megpróbáltatásokat, és újra beleerősíthetünk a korábban elkezdett önsanyargatásba. A kritikus napokon nehéz bármiféle előrejelzést adni arra, hogy a bioritmusunk hogyan hat majd fizikai és kedélyállapotunkra. Az is elképzelhető, hogy befullad a fogyókúra, ahogyan az is, hogy új lendületet kap.

0003513_5.jpg ()

Egy azonban bizonyos: a fogyókúrázók nem elégedettek testükkel. A fogyókúrát tehát azzal az önterápiás, öngyógyító módszerrel érdemes kezdeniük, melynek során mezítelenül a tükör elé állva szembesülnek saját testük adottságaival, és tudatosan végigmenve a testrészeken, elfogadják testük minden porcikáját. Az ősi bölcsesség szerint ugyanis:

„Amit nem fogadsz el, azon nem tudsz változtatni.”
Mi hozzátesszük, még a bioritmus segítségével is csak nehezen.

Aki többet szeretne tudni a bioritmusról, életünkre gyakorolt hatásairól, látogasson el a www.bioritmusom.hu website-ra, és fogyókúra előtt ugorjon fejest az ott felsorakoztatott, izgalmasnál izgalmasabb tartalmakba!

0003513_3.jpg ()

 


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X