Főoldal > EGÉSZSÉG > nivea_jojoba_8211_a_folyekony_arany

nivea_jojoba_8211_a_folyekony_arany

0

Írta:

A jojoba cserje azért termel olajat, hogy a saját gyümölcsének és leveleinek vízveszteségét meggátolja. A bőrápolási termékekben a jojoba-olaj pontosan így működik. Sőt mi több, speciális zsírsav összetételének köszönhetően, meggátolja az oxidációs folyamatokat – más szóval az olaj nem tud megavasodni. Amerika őslakosai és az aztékok már nagyon régen felfedezték a jojoba-olaj figyelemre méltó pozitívumait, […]

A jojoba cserje azért termel olajat, hogy a saját gyümölcsének és leveleinek vízveszteségét meggátolja. A bőrápolási termékekben a jojoba-olaj pontosan így működik. Sőt mi több, speciális zsírsav összetételének köszönhetően, meggátolja az oxidációs folyamatokat – más szóval az olaj nem tud megavasodni. Amerika őslakosai és az aztékok már nagyon régen felfedezték a jojoba-olaj figyelemre méltó pozitívumait, és természetes kozmetikumként, gyulladás gátlóként és bőrbetegségek gyógyszereként használták. A jojoba olaját az USA dél-nyugati száraz területein és a Mexikóban élő, gyakran három méter magasra is megnövő cserje magjából nyerik. A növény főgyökere öt méter mélyen hatol a földbe, ezáltal a cserjét aszályt tűrővé teszi és a növény még hatvan Celsius fokos hőséget is képes túlélni. A jojoba szüret márciusban kezdődik. Legtöbb esetben kézzel gyűjtik be a cserjéket – összesöprik a lehullott magvakat és leveleket, majd sziták segítségével válogatják szét azokat. További tisztítás után a magvakat összepréselik, és hideg sajtolással nyerik a csodálatos aranyszínű olajat.

A NIVEA BŐRÁPOLÁSI KUTATÓI kihasználják a jojoba-olaj tulajdonságait

0003263_1.jpg ()

A NIVEA kutató csoportja a NIVEA Soft termékben jelentette meg a jojoba-olaj előnyös tulajdonságait. „Az egyedülálló tulajdonságokkal rendelkező jojoba-olaj a bőr természetes funkcióit állítja helyre.”- mondja Dr. Horst Wenck a NIVEA hamburgi kutatóintézetének vezetője. „Sikerült egy olyan NIVEA formulát kifejlesztenünk, amely a legtöbbet hozza ki a jojoba-olaj tulajdonságaiból, és a legelőnyösebben használja fel azt a bőr táplálására. Használat után a hidratáló krém gyorsan beszívódik és selymes puhaságú bőrt hagy maga után.

A NIVEA Soft kiemelkedő minőségű hidratáló krém, amely sokoldalúan használható és az minden korosztály számára megfelelő.

A jojoba-olaj a bőrt észrevehetően és hosszantartóan ragyogóvá teszik. NIVEA Soft-tal kényeztethetjük arcunkat, kezünket, vagy akár az egész testünket egyaránt. Intenzíven hidratál. Különlegesen puhává varázsolja a bőrt. A jojoba-olaj és az E-vitamin egyedülálló kombinációja hatékonyan védi a bőrt a kiszáradástól és revitalizálja azt. A NIVEA Soft„tudja” a fiatal, természetesen szép bőr titkát.

• A sivatagi cserje magjából és leveleiből nyert olaj megakadályozza a bőr dehidratációját (vízvesztés).

•  A NIVEA Soft-ot a jojoba-olaj hatóanyagai teszik képessé arra, hogy felvértezzék bőrünket a természet adta védőanyagokkal.

•  Dél-Amerikában márciusban kezdődik a jojoba cserjék szüretje


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X