Főoldal > EGÉSZSÉG > Szerelem és szexualitás a kézírásban – 1. rész

Szerelem és szexualitás a kézírásban – 1. rész

0

Írta: and

Lebuknak az ösztönök: hurkok az alsó zónában Hogy megértsük az alsó zónás hurkok jelentőségét, először is tudnunk kell, mit jelentenek a zónák a grafológiában. A kézíráselemzés során a betűket három zónára osztva vizsgálja a szakember. Ez legjobban az f  betűn mutatható be, hisz írott formájában ez az egyetlen három zónás betű a magyar ábécében. A […]

Lebuknak az ösztönök: hurkok az alsó zónában

Hogy megértsük az alsó zónás hurkok jelentőségét, először is tudnunk kell, mit jelentenek a zónák a grafológiában.
A kézíráselemzés során a betűket három zónára osztva vizsgálja a szakember. Ez legjobban az f  betűn mutatható be, hisz írott formájában ez az egyetlen három zónás betű a magyar ábécében.
A feje, azaz a felső hurka a fölső – szellemi – zónához, a középső része – ahol áthúzzuk – a középső, azaz gyakorlati élet zónájába tartozik, míg a nyomtatásban nem is látszó lenti része az alsó zóna felségterületén helyezkedik el, ösztöneinket mutatva.

A szerelem és a szexualitás területét vizsgálva a g és az y kerülnek előtérbe: egyrészt azért, mert rendelkeznek alsó zónás hurkokkal, másrészt önálló jelentésük miatt. A grafológiában a betűk egy-egy életterületet szimbolizálnak: a g a szexualitást mutatja, míg az  y a társunkat.

Ezek után érthető, miért izgatja az embereket ez a két betű különösen: a szerelem, párkapcsolat, szexualitás szinte mindig központi szerepet játszik életünkben. Mielőtt megvizsgálnánk a társunkat, nézzük meg közelebbről önmagunkat, azaz a g betűnket!

A huncut g

Ha közelebbről megvizsgáljuk, kiderül, hogy a g betű két részből áll: van egy „feje” a középső zónában, és egy hurka az alsóban. Ráadásul ez a hurok is sokféle lehet, ami megmutatja, hogyan éljük meg életünk e fontos területét.

  • Ha a hurok inkább sovány, hosszúkás, arról árulkodik, hogy vágyainkban nagy szerep jut az anyagiaknak: ez az, ami igazán boldoggá tesz minket.

0003487_3.jpg ()

  • A kerekded alsó hurkok, melyek hasonlíthatnak akár egy formás női mellre, vagy férfiak estében a herékre, azt mutatják, hogy gazdájuk számára fontos a szexualitás. Minél nagyobbak ezek a hurkok, annál inkább.

0003487_2.jpg ()

De ez még nem minden: aprócska, de fontos részlet, hogy a hurkok visszaérnek-e a középső zónába, azaz a hurok végén lévő pici szár fölér-e a középső zónába, vagy befejeződik az alsóban.

  • Ha fölér, kiderül, hogy a betű írója nem csak vágyakozik a testi szerelemre, de vágya meg is valósul a középső zónában: azaz a gyakorlati életben.
  • Ha azonban az akár termetes hurkok nem érik el a középső zónát, az intenzív vágyak kielégítetlenek maradnak, nem valósulnak meg.

0003487_4.jpg ()

És ráadásul ezek a hurkok olykor szárakká válnak: azaz ahelyett, hogy szépen kerekednének, egyetlen árva vonalkává csonkulnak. Ilyenkor lelepleződnek igazi érzéseink: akár párkapcsolatban élünk, akár nem, olyan egyedül érezzük magunkat, mint ez az 1-es számot formázó száracska.

0003487_1.jpg ()

Nem szabad elfelejteni, hogy a grafológiai vizsgálat során mindig egységében értelmezzük a jeleket, szinte soha nem vonunk le egyetlen apró mozzanatból következtetéseket. Érdemes tehát legalább egy egész oldalnyi kézírásos szöveget megvizsgálni a pontos eredményhez, ami azonban mindig megmutatja valódi belsőnket!

 

Folytatása következik….


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X