Főoldal > EGÉSZSÉG > Az élet tudománya – ismerd meg te is!

Az élet tudománya – ismerd meg te is!

0

Írta:

Az ayurveda egyike a legősibb élettudományoknak (gyógyításoknak), együtt és kölcsönhatásban fejlődött a kínai és tibeti gyógyászattal, perzsa közvetítéssel meghatározója volt a régi görög és egyiptomi gyógyításnak. Mint minden keleti gyógyászat, ragaszkodik a bevált és sokszor letesztelt hagyományos módszereihez, de folyamatosan kutatja és igazolja annak módszereit és hatékonyságát. Indiában párhuzamosan jelen van az európai gyógyászat és […]

Az ayurveda egyike a legősibb élettudományoknak (gyógyításoknak), együtt és kölcsönhatásban fejlődött a kínai és tibeti gyógyászattal, perzsa közvetítéssel meghatározója volt a régi görög és egyiptomi gyógyításnak. Mint minden keleti gyógyászat, ragaszkodik a bevált és sokszor letesztelt hagyományos módszereihez, de folyamatosan kutatja és igazolja annak módszereit és hatékonyságát. Indiában párhuzamosan jelen van az európai gyógyászat és az ayurveda, mindegyik rendelkezik saját egyetemeivel, kutatási intézményeivel, gyógyszergyáraival.

Közismert, hogy a föld lakosságának fele nem az európai medicína eszközeivel kezeli és gyógyítja magát. A két gyógyítási rendszer más-más irányban fejlődött. Az európai medicína a diagnosztikában, a műtéttechnikában és a gyógyszerkutatások területén ért el kimagasló eredményeket.
Az ayurveda – bár majdnem mindazon szakágakkal rendelkezik, mint az európai medicina – a holisztikus gondolkodásmódban, a táplálkozás és dietetikai gyógyítás, a prevenció, rehabilitáció területén rendelkezik olyan jelentős szakágakkal, amelyek az európai medicínában így nem alakultak ki (rejuvenizáció (fiatalítás), valamint férfi termékenység fenntartása).
A gyógyszertana egyedülálló módszereket alkalmazva ma is jól használható, természetes alapanyagú készítményekkel rendelkezik. Az ayurveda kiterjedten alkalmazza a mozgásterápiát és a meditációt a betegségek prevenciója és kezelése érdekében.

A konferencián neves indiai és európai előadók segítségével bemutatjuk az ayurveda rendszerét, annak alkalmazási lehetőségeit a prevenció és rehabilitáció területén, valamint az oktatás és bevezetés kérdéseivel is foglalkozunk.

A rendezvényt a H.E. Mrs. Panabaka Lakshmi Indiai Egészségügyi Miniszterhelyettes asszony nyitja meg reggel 9:00-kor.

A rendezvényen való részvétel ingyenes. Regisztráció az Indiai Nagykövetség online regisztrációs lapján lehetséges, a www.indianembassy.hu  honlapon. Információ a Magyar Ayurveda Gyógyászati Alapítványnál: Csorba Katalin, 1/331-4350, ayurveda@garuda.hu 

Program:

I Szekció: 10.00-12.00 Ayurveda és egészségmegőrzés
Vezető előadó: Prof. R. H. Singh, Professzor Emeritus, Banaras Hindu University, India

II. Szekció: 13.30-15.30 Ayurveda Európában
Vezető előadó: Prof. Dr. Chandra Katiyar, Ranbaxy Laboratories, India

III. Szekció: 16.00-17.30 Ayurveda és életmód
Vezető előadó: Prof. Dr. Narayan Shah, Pune Ayurveda University, India

Kulturális program: 18:00-18:30

Helyszín: Stefánia Palota (új épület), Budapest, 1143 Stefánia út 34-36.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X